Joke Quintens wordt volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Quintens is 40 jaar en is ondervoorzitter van sp.a sinds 2011. Daarnaast is ze sinds 2012 ook schepen van Wijkontwikkeling, Participatie, Gelijke kansen, Leefmilieu en Duurzaamheid in Genk.

Nadat Quintens geschiedenis had gestudeerd aan de KU Leuven, ging ze aan de slag als jeugdwelzijnswerker en als lesgever bij basiseducatie. In 2002 solliciteerde ze bij sp.a als hoofd van de vormingsdienst, een functie die ze tot 2007 bleef uitoefenen. Van 2007 tot 2012 was ze actief als zelfstandig creatief procesbegeleider. In 2009 nam ze deel aan de verkiezingen vanuit haar thuisstad Genk. Daar leidde ze de partij in 2012 voor het eerst in een coalitie. Ondertussen is ze aan de zijde van Bruno Tobback ook verkozen tot ondervoorzitter

van sp.a.

'Gedreven, creatief en hardwerkend'

"Met Joke Quintens krijgt onze fractie er een gedreven en vooral zeer creatief, hardwerkend parlementslid bij", zegt fractievoorzitter Bart Van Malderen. "Ik ben ervan overtuigd dat ze in de tijd die de legislatuur nog rest, een verschil kan maken."

Quintens zal de eed afleggen tijdens de eerste plenaire vergadering. (Belga/MI)

Joke Quintens wordt volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Quintens is 40 jaar en is ondervoorzitter van sp.a sinds 2011. Daarnaast is ze sinds 2012 ook schepen van Wijkontwikkeling, Participatie, Gelijke kansen, Leefmilieu en Duurzaamheid in Genk. Nadat Quintens geschiedenis had gestudeerd aan de KU Leuven, ging ze aan de slag als jeugdwelzijnswerker en als lesgever bij basiseducatie. In 2002 solliciteerde ze bij sp.a als hoofd van de vormingsdienst, een functie die ze tot 2007 bleef uitoefenen. Van 2007 tot 2012 was ze actief als zelfstandig creatief procesbegeleider. In 2009 nam ze deel aan de verkiezingen vanuit haar thuisstad Genk. Daar leidde ze de partij in 2012 voor het eerst in een coalitie. Ondertussen is ze aan de zijde van Bruno Tobback ook verkozen tot ondervoorzitter van sp.a.'Gedreven, creatief en hardwerkend'"Met Joke Quintens krijgt onze fractie er een gedreven en vooral zeer creatief, hardwerkend parlementslid bij", zegt fractievoorzitter Bart Van Malderen. "Ik ben ervan overtuigd dat ze in de tijd die de legislatuur nog rest, een verschil kan maken."Quintens zal de eed afleggen tijdens de eerste plenaire vergadering. (Belga/MI)