Na een maandenlange strijd tussen huidig voorzitter Bruno Tobback en zijn tegenkandidaat John Crombez is vroegtijdig gelekt wie de winnaar van de voorzittersverkiezing bij de SP.A is geworden. De stembiljetten werden gisteren op het partijhoofdkwartier in Brussel geteld en de beide kandidaten ingelicht. De Morgen kon alvast op zijn website melden dat John Crombez als winnaar uit de bus is gekomen.

Normaal zou de uitslag pas morgen op het partijcongres in Brussel bekend gemaakt worden en zou de winnaar een toespraak houden. Met welk verschil Crombez van Tobback gewonnen heeft, is nog niet bekend. Ook op het partijcongres worden de leden van het partijbureau gekozen.

Linksere koers

De leden van de SP.A konden de voorbije weken per brief of elektronisch stemmen. Ze hadden de keuze tussen twee kandidaatduo's: Bruno Tobback en Inga Verhaert versus John Crombez en Stephanie Van Houtven.

Crombez was staatssecretaris voor Fraudebestrijding in de regering-Di Rupo. Momenteel is hij SP.A-fractieleider in het Vlaams Parlement. In de strijd om het voorzitterschap van de SP.A bleek dat hij een linksere koers wil varen dan zijn tegenstander Bruno Tobback.

Tobback noch Crombez wil voor het congres van morgen commentaar kwijt.

(TE)

Na een maandenlange strijd tussen huidig voorzitter Bruno Tobback en zijn tegenkandidaat John Crombez is vroegtijdig gelekt wie de winnaar van de voorzittersverkiezing bij de SP.A is geworden. De stembiljetten werden gisteren op het partijhoofdkwartier in Brussel geteld en de beide kandidaten ingelicht. De Morgen kon alvast op zijn website melden dat John Crombez als winnaar uit de bus is gekomen. Normaal zou de uitslag pas morgen op het partijcongres in Brussel bekend gemaakt worden en zou de winnaar een toespraak houden. Met welk verschil Crombez van Tobback gewonnen heeft, is nog niet bekend. Ook op het partijcongres worden de leden van het partijbureau gekozen. De leden van de SP.A konden de voorbije weken per brief of elektronisch stemmen. Ze hadden de keuze tussen twee kandidaatduo's: Bruno Tobback en Inga Verhaert versus John Crombez en Stephanie Van Houtven. Crombez was staatssecretaris voor Fraudebestrijding in de regering-Di Rupo. Momenteel is hij SP.A-fractieleider in het Vlaams Parlement. In de strijd om het voorzitterschap van de SP.A bleek dat hij een linksere koers wil varen dan zijn tegenstander Bruno Tobback. Tobback noch Crombez wil voor het congres van morgen commentaar kwijt. (TE)