"Ik ga mij de komende periode nog stevig mengen in de debatten, maar tot de volgende verkiezingen blijf ik zeker niet", zegt Vande Lanotte in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Tegen ten laatste 2016 wil hij plaats ruimen voor nieuw bloed. "Eind volgend jaar heb ik de helft van de termijn gedaan. Ik heb mijn kiezers dan niet in de steek gelaten, maar ook de vernieuwing van de partij niet tegengehouden." Zijn afscheid zou al besproken zijn geweest met SP.A-voorzitter John Crombez.

Vande Lanotte wil zich volledig kunnen concentreren op zijn burgemeesterschap in Oostende. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil hij zich kandidaat stellen, luidt het. "Als de kiezers me dat toelaten, wil ik dat tien jaar lang doen."

(Belga/MI)

"Ik ga mij de komende periode nog stevig mengen in de debatten, maar tot de volgende verkiezingen blijf ik zeker niet", zegt Vande Lanotte in De Standaard en Het Nieuwsblad. Tegen ten laatste 2016 wil hij plaats ruimen voor nieuw bloed. "Eind volgend jaar heb ik de helft van de termijn gedaan. Ik heb mijn kiezers dan niet in de steek gelaten, maar ook de vernieuwing van de partij niet tegengehouden." Zijn afscheid zou al besproken zijn geweest met SP.A-voorzitter John Crombez. Vande Lanotte wil zich volledig kunnen concentreren op zijn burgemeesterschap in Oostende. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil hij zich kandidaat stellen, luidt het. "Als de kiezers me dat toelaten, wil ik dat tien jaar lang doen." (Belga/MI)