In dit stadium is het enkel de bedoeling om de steun van de volgende federale regering te vragen, want het zijn zij die een kandidatuur zullen moeten indienen voor het voorzitterschap van het IPCC wanneer het zover is, benadrukt van Ypersele.

Volgens Le Soir zullen de volgende verkiezingen van het IPCC plaatsvinden in 2022, nadat het laatste luik van hun volgend rapport wordt gepubliceerd. Jean-Pascal van Ypersele is professor aan de UCL en is internationaal erkend als klimaatexpert. De Belgische klimatoloog was van 2008 tot 2015 al vice-voorzitter van het agentschap.

Op Twitter zei de Waalse minister van Energie en Klimaat, Jean-Luc Crucke, dat hij hoopt dat de natuurkundige succes heeft in zijn opzet voor het voorzitterschap van het IPCC. "Het zou een trots zijn voor ons land. En wat is er beter dan een COP26 in België om hier (een beetje) aan bij te dragen...", voegt de Waalse minister eraan toe. Daarmee verwijst Crucke naar het idee dat hij eind 2018 lanceerde om de 26ste klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP26) in 2020 in België te organiseren.

In 2017 werd Jean-Pascal van Ypersele door de VN gekozen om samen met 14 andere internationale experts een rapport te schrijven over de ontwikkeling van het VN-programma voor duurzame ontwikkeling en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030. Hij was ook adviseur van het Fiji-voorzitterschap tijdens COP23 in 2017. Het IPCC bestaat uit bijna 200 klimaatexperten van over de hele wereld en heeft als doel de beschikbare kennis op het gebied van klimaat, klimaatverandering en de gevolgen daarvan, in kaart te brengen en in rapporten samen te vatten.

In dit stadium is het enkel de bedoeling om de steun van de volgende federale regering te vragen, want het zijn zij die een kandidatuur zullen moeten indienen voor het voorzitterschap van het IPCC wanneer het zover is, benadrukt van Ypersele. Volgens Le Soir zullen de volgende verkiezingen van het IPCC plaatsvinden in 2022, nadat het laatste luik van hun volgend rapport wordt gepubliceerd. Jean-Pascal van Ypersele is professor aan de UCL en is internationaal erkend als klimaatexpert. De Belgische klimatoloog was van 2008 tot 2015 al vice-voorzitter van het agentschap. Op Twitter zei de Waalse minister van Energie en Klimaat, Jean-Luc Crucke, dat hij hoopt dat de natuurkundige succes heeft in zijn opzet voor het voorzitterschap van het IPCC. "Het zou een trots zijn voor ons land. En wat is er beter dan een COP26 in België om hier (een beetje) aan bij te dragen...", voegt de Waalse minister eraan toe. Daarmee verwijst Crucke naar het idee dat hij eind 2018 lanceerde om de 26ste klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP26) in 2020 in België te organiseren. In 2017 werd Jean-Pascal van Ypersele door de VN gekozen om samen met 14 andere internationale experts een rapport te schrijven over de ontwikkeling van het VN-programma voor duurzame ontwikkeling en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030. Hij was ook adviseur van het Fiji-voorzitterschap tijdens COP23 in 2017. Het IPCC bestaat uit bijna 200 klimaatexperten van over de hele wereld en heeft als doel de beschikbare kennis op het gebied van klimaat, klimaatverandering en de gevolgen daarvan, in kaart te brengen en in rapporten samen te vatten.