In "De Kroongetuigen" reconstrueert documentairemaker Jeroen Wils een moordzaak aan de hand van het gerechtelijk dossier. De tweede reeks van het programma zou beginnen met een dubbelaflevering rond de zaak-Dutroux, maar dat gaat mogelijk niet door. De eerste aflevering zou donderdag op het scherm komen.

"De advocaat van Jean Lambrecks heeft VTM dinsdagavond een brief gestuurd met de vraag om de dubbelaflevering niet uit te zenden", zegt hoofdredacteur Kris Hoflack. "We proberen de zaak morgen uit te klaren."

Jean Lambrecks werkte niet mee aan de documentaire. "Maar in onze contacten met de familie Lambrecks is er nooit een probleem gerezen. Ik ben dan ook verrast", aldus Hoflack. De familie Marchal was wel actief betrokken. (Belga/TE)

In "De Kroongetuigen" reconstrueert documentairemaker Jeroen Wils een moordzaak aan de hand van het gerechtelijk dossier. De tweede reeks van het programma zou beginnen met een dubbelaflevering rond de zaak-Dutroux, maar dat gaat mogelijk niet door. De eerste aflevering zou donderdag op het scherm komen. "De advocaat van Jean Lambrecks heeft VTM dinsdagavond een brief gestuurd met de vraag om de dubbelaflevering niet uit te zenden", zegt hoofdredacteur Kris Hoflack. "We proberen de zaak morgen uit te klaren." Jean Lambrecks werkte niet mee aan de documentaire. "Maar in onze contacten met de familie Lambrecks is er nooit een probleem gerezen. Ik ben dan ook verrast", aldus Hoflack. De familie Marchal was wel actief betrokken. (Belga/TE)