De uitbreiding van de euthanasiewet tot wilsbekwame minderjarigen was nieuws tot ver over de landsgrenzen heen. Op de Amerikaanse zender CNN kreeg Open VLD-senator Jean-Jacques De Gucht de kans om de omstreden wet te verduidelijken.

Het nieuwsanker Christiane Amanpour stak haar verontwaardiging niet onder stoelen of banken. 'Is het echt mogelijk dat jonge kinderen voortaan zelf kunnen beslissen over het beëindigen van hun leven?', klonk het.

'Steun voor wettelijke zelfmoord'

Hoewel de vragen erg aanvallend werden afgevuurd, bleef De Gucht kalm. Hij benadrukte dat een legaal kader noodzakelijk is om misbruik tegen te gaan. 'Voortaan is er duidelijkheid omtrent euthanasie voor minderjarigen, de grijze zone bestaat niet langer.'

Dat CNN niet erg te vinden is voor euthanasie voor minderjarigen bleek ook uit een getoond kaartje. In plaats van euthanasie werd gekozen voor de titel 'steun voor wettelijke zelfmoord'.

De uitbreiding van de euthanasiewet tot wilsbekwame minderjarigen was nieuws tot ver over de landsgrenzen heen. Op de Amerikaanse zender CNN kreeg Open VLD-senator Jean-Jacques De Gucht de kans om de omstreden wet te verduidelijken. Het nieuwsanker Christiane Amanpour stak haar verontwaardiging niet onder stoelen of banken. 'Is het echt mogelijk dat jonge kinderen voortaan zelf kunnen beslissen over het beëindigen van hun leven?', klonk het. Hoewel de vragen erg aanvallend werden afgevuurd, bleef De Gucht kalm. Hij benadrukte dat een legaal kader noodzakelijk is om misbruik tegen te gaan. 'Voortaan is er duidelijkheid omtrent euthanasie voor minderjarigen, de grijze zone bestaat niet langer.'Dat CNN niet erg te vinden is voor euthanasie voor minderjarigen bleek ook uit een getoond kaartje. In plaats van euthanasie werd gekozen voor de titel 'steun voor wettelijke zelfmoord'.