Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen? Het Vlaams Belang zegt in Lier al 24 jaar lang dat het zijn verantwoordelijkheid zal en kan opnemen. Wel, het Vlaams Belang wil dat ook nu weer bewijzen. Afhankelijk van het verkiezingsresultaat hoopt de partij coalitie te kunnen vormen om samen met anderen echt werk te maken van een veilige, financieel gezonde en goed bestuurde stad.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Het zouden de Lierenaars en Hooiktenaars moeten zijn die zondag 14 oktober winnen, m.a.w. dat na de verkiezingen rekening wordt gehouden met het resultaat ervan. Niet opnieuw zoals in 2006 toen het Vlaams Belang met voorsprong de grootste partij werd en het een allen-tegen-een-bestuur werd met alle nefaste gevolgen van dien. Verliezen doet iedereen wanneer blijkt dat Lier afstevent op een status-quo.

Wat is van belang in uw gemeente?

Belangrijke thema's moeten zijn: veiligheid, mobiliteit en gezonde financiën. Het stadsbestuur heeft deze legislatuur ingezet op enkele grote prestigeprojecten. Helaas heeft men daarbij de straten en wijken links laten liggen en werd de schuldenput groter dan ooit. Uiteraard is een doorrijdbare en bereikbare stad van groot belang met bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker. Investeren dus in voetgangers en fietsvriendelijke infrastructuur.

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen? Het Vlaams Belang zegt in Lier al 24 jaar lang dat het zijn verantwoordelijkheid zal en kan opnemen. Wel, het Vlaams Belang wil dat ook nu weer bewijzen. Afhankelijk van het verkiezingsresultaat hoopt de partij coalitie te kunnen vormen om samen met anderen echt werk te maken van een veilige, financieel gezonde en goed bestuurde stad. Wie worden de winnaars, wie de verliezers? Het zouden de Lierenaars en Hooiktenaars moeten zijn die zondag 14 oktober winnen, m.a.w. dat na de verkiezingen rekening wordt gehouden met het resultaat ervan. Niet opnieuw zoals in 2006 toen het Vlaams Belang met voorsprong de grootste partij werd en het een allen-tegen-een-bestuur werd met alle nefaste gevolgen van dien. Verliezen doet iedereen wanneer blijkt dat Lier afstevent op een status-quo. Wat is van belang in uw gemeente? Belangrijke thema's moeten zijn: veiligheid, mobiliteit en gezonde financiën. Het stadsbestuur heeft deze legislatuur ingezet op enkele grote prestigeprojecten. Helaas heeft men daarbij de straten en wijken links laten liggen en werd de schuldenput groter dan ooit. Uiteraard is een doorrijdbare en bereikbare stad van groot belang met bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker. Investeren dus in voetgangers en fietsvriendelijke infrastructuur.