'De Vlaamse minister van Werk (in de federale regering, nvdr.) zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Vlaamse regering', zegt Jambon in een interview met Het Nieuwsblad naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. 'Samen zijn zij dan verantwoordelijk voor een beleid op maat van Vlaanderen.'

Ook voor ­andere domeinen stelt hij dat voor, al wil hij die niet ­concreet noemen. Meest logisch lijken Volksgezondheid en Economie, die ook gedeelde bevoegdheden zijn met de deelstaten. De extra ministers ziet hij als een overgangsmaatregel.

'Intussen kunnen we aan de verdere splitsing van de ­bevoegdheden werken', aldus Jambon. Het einddoel blijft voor de minister-president het ­confederalisme. In het interview steekt hij de hand uit naar PS om elkaar daarover 'diep in de ogen te kijken'.

'De Vlaamse minister van Werk (in de federale regering, nvdr.) zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Vlaamse regering', zegt Jambon in een interview met Het Nieuwsblad naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. 'Samen zijn zij dan verantwoordelijk voor een beleid op maat van Vlaanderen.' Ook voor ­andere domeinen stelt hij dat voor, al wil hij die niet ­concreet noemen. Meest logisch lijken Volksgezondheid en Economie, die ook gedeelde bevoegdheden zijn met de deelstaten. De extra ministers ziet hij als een overgangsmaatregel. 'Intussen kunnen we aan de verdere splitsing van de ­bevoegdheden werken', aldus Jambon. Het einddoel blijft voor de minister-president het ­confederalisme. In het interview steekt hij de hand uit naar PS om elkaar daarover 'diep in de ogen te kijken'.