'Agenten moeten neutraal zijn', laat Jan Jambon weten aan Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen.

Concreet wil Jambon een verbod op zichtbare tattoos bij agenten. 'Een lege onderarm is te verkiezen', zegt Jambons woordvoerder Olivier Van Raemdonck. 'Stel nu dat een agent het logo van RSC Anderlecht op de onderarm heeft. En hij wordt naar het stadion van Club Brugge gestuurd voor een ordedienst. Dat kan problemen geven tussen opgehitste supporters.'

De nieuwe regels moeten nog worden overlegd met de vakbonden, maar die reageren allesbehalve enthousiast. 'Tien jaar lang heeft men het allemaal laten begaan. Zonder voorschriften. Dat veranderen wordt moeilijk', zegt Benny Staelens van het NSPV.

'Agenten moeten neutraal zijn', laat Jan Jambon weten aan Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen.Concreet wil Jambon een verbod op zichtbare tattoos bij agenten. 'Een lege onderarm is te verkiezen', zegt Jambons woordvoerder Olivier Van Raemdonck. 'Stel nu dat een agent het logo van RSC Anderlecht op de onderarm heeft. En hij wordt naar het stadion van Club Brugge gestuurd voor een ordedienst. Dat kan problemen geven tussen opgehitste supporters.' De nieuwe regels moeten nog worden overlegd met de vakbonden, maar die reageren allesbehalve enthousiast. 'Tien jaar lang heeft men het allemaal laten begaan. Zonder voorschriften. Dat veranderen wordt moeilijk', zegt Benny Staelens van het NSPV.