Negen maanden geleden dook een Engelssprekende jongen op in Berlijn. Het gaat om een tiener die zichzelf Ray noemt. Zijn vader en hijzelf trokken de afgelopen vijf jaar als nomaden door de Duitse bossen. Ze sliepen in grotten of in een tent.

Vorig jaar is de vader van de jongen overleden. Hij begroef hem in het bos en stapte alleen naar Berlijn. De politie staat nu voor een raadsel over de ware identiteit van de jongen.

Nomade

Ze hechten weinig geloof aan zijn verhaal dat hij met zijn vader aan een nomadenbestaan begon nadat zijn moeder omkwam bij een auto-ongeluk. De speurders houden er rekening mee dat de jongen ontvoerd werd en jarenlang samenleefde met zijn kidnapper.

Om dit spoor te onderzoeken heeft de Duitse justitie DNA gevraagd aan de ouders van Liam Vanden Branden, de jongen die 16 jaar geleden verdween in Mechelen. De bosjongen lijkt op de verouderingsfoto van Liam.

Verouderingsfoto

'Die jongen vertoont heel wat gelijkenissen met onze zoon,' zegt vader Dirk Vanden Brande in Gazet Van Antwerpen. 'Maar een kind van 2,5 jaar kan enorm veranderen. Dat hebben wij ook telkens gezegd als er een verouderingsfoto verscheen. Zeg nooit nooit. Onlangs is er nog een verdwijningszaak na dertig jaar opgelost.'

De Duitse politie gaf zopas voor het eerst een foto van de Duitse bosjongen vrij. Daarvoor werden robottekeningen van hem verspreid. Naar aanleiding van deze tekeningen kreeg Child Focus meldingen binnen van Belgen die Liam Vanden Brande meenden te herkennen. (EE)

Negen maanden geleden dook een Engelssprekende jongen op in Berlijn. Het gaat om een tiener die zichzelf Ray noemt. Zijn vader en hijzelf trokken de afgelopen vijf jaar als nomaden door de Duitse bossen. Ze sliepen in grotten of in een tent. Vorig jaar is de vader van de jongen overleden. Hij begroef hem in het bos en stapte alleen naar Berlijn. De politie staat nu voor een raadsel over de ware identiteit van de jongen.Nomade Ze hechten weinig geloof aan zijn verhaal dat hij met zijn vader aan een nomadenbestaan begon nadat zijn moeder omkwam bij een auto-ongeluk. De speurders houden er rekening mee dat de jongen ontvoerd werd en jarenlang samenleefde met zijn kidnapper. Om dit spoor te onderzoeken heeft de Duitse justitie DNA gevraagd aan de ouders van Liam Vanden Branden, de jongen die 16 jaar geleden verdween in Mechelen. De bosjongen lijkt op de verouderingsfoto van Liam. Verouderingsfoto 'Die jongen vertoont heel wat gelijkenissen met onze zoon,' zegt vader Dirk Vanden Brande in Gazet Van Antwerpen. 'Maar een kind van 2,5 jaar kan enorm veranderen. Dat hebben wij ook telkens gezegd als er een verouderingsfoto verscheen. Zeg nooit nooit. Onlangs is er nog een verdwijningszaak na dertig jaar opgelost.' De Duitse politie gaf zopas voor het eerst een foto van de Duitse bosjongen vrij. Daarvoor werden robottekeningen van hem verspreid. Naar aanleiding van deze tekeningen kreeg Child Focus meldingen binnen van Belgen die Liam Vanden Brande meenden te herkennen. (EE)