Panama Papers, een journalistiek onderzoek naar aanleiding van een lek van 11,5 miljoen documenten over schermbedrijven op belastingparadijzen, zorgde afgelopen zondag voor een werelwijde schok. Onder de vele namen die voorkwamen in de documenten, waren er ook enkele Belgische namen, zoals spektakelregisseur Dragone (Cirque du Soleil) en de rijkste familie van België; de Spoelbergh (een van de drie grote familiale aandeelhouders van brouwerijs AB Inbev).

Uit de documenten blijkt echter dat er 732 offshore-Belgen betrokken zijn bij Panama Papers. De volledige namenlijst wordt begin mei pas vrijgegeven, maar op onderstaande interactieve kaart kunt u ontdekken of er ook in uw gemeente offshore-Belgen wonen, en hoeveel. (NSK)

Ontdek via deze kaart of er ook in uw gemeente offshore-Belgen wonen.

Panama Papers, een journalistiek onderzoek naar aanleiding van een lek van 11,5 miljoen documenten over schermbedrijven op belastingparadijzen, zorgde afgelopen zondag voor een werelwijde schok. Onder de vele namen die voorkwamen in de documenten, waren er ook enkele Belgische namen, zoals spektakelregisseur Dragone (Cirque du Soleil) en de rijkste familie van België; de Spoelbergh (een van de drie grote familiale aandeelhouders van brouwerijs AB Inbev).Uit de documenten blijkt echter dat er 732 offshore-Belgen betrokken zijn bij Panama Papers. De volledige namenlijst wordt begin mei pas vrijgegeven, maar op onderstaande interactieve kaart kunt u ontdekken of er ook in uw gemeente offshore-Belgen wonen, en hoeveel. (NSK)Ontdek via deze kaart of er ook in uw gemeente offshore-Belgen wonen.