Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen overweegt een klacht tegen de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium. Aanleiding is de videoboodschap op Youtube waarin een woordvoerder van de beweging de maakster van de reportage "Femme de la rue" een "prostituee" noemt.

Sinds donderdag ontving het Instituut reeds verschillende klachten die protesteren tegen "de ernstige uitlatingen aan het adres van vrouwen", die op de videoboodschap te zien zijn.

'Uiting van minderwaardigheid van andere geslacht sterk aanvechten'

"In onze samenleving, waarin waarden als gelijkheid en democratie belangrijk zijn, moet men elke weergave waarbij een persoon van het ene geslacht personen van het andere geslacht als minderwaardig beschouwt zonder rekening te houden met hun individualiteit, stevig aanvechten en dit zowel wanneer deze vooringenomenheid en laster expliciet of impliciet zijn", zegt directeur Michel Pasteel.

Het Instituut maakt een juridische analyse van de video en de boodschappen. In het geval dat deze zouden aanzetten tot haat, geweld of de segregatie van vrouwen, zal het Instituut een klacht indienen. (Belga/SD)


Elk slachtoffer van geslachtsdiscriminatie kan een klacht indienen bij het Instituut via het gratis telefoonnummer 0800 12 800, per e-mail: gelijkheid.manvrouw@igvm.belgie.be, of per post: Ernest Blerotstraat 1 te 1070 Brussel.

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen overweegt een klacht tegen de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium. Aanleiding is de videoboodschap op Youtube waarin een woordvoerder van de beweging de maakster van de reportage "Femme de la rue" een "prostituee" noemt. Sinds donderdag ontving het Instituut reeds verschillende klachten die protesteren tegen "de ernstige uitlatingen aan het adres van vrouwen", die op de videoboodschap te zien zijn. 'Uiting van minderwaardigheid van andere geslacht sterk aanvechten'"In onze samenleving, waarin waarden als gelijkheid en democratie belangrijk zijn, moet men elke weergave waarbij een persoon van het ene geslacht personen van het andere geslacht als minderwaardig beschouwt zonder rekening te houden met hun individualiteit, stevig aanvechten en dit zowel wanneer deze vooringenomenheid en laster expliciet of impliciet zijn", zegt directeur Michel Pasteel. Het Instituut maakt een juridische analyse van de video en de boodschappen. In het geval dat deze zouden aanzetten tot haat, geweld of de segregatie van vrouwen, zal het Instituut een klacht indienen. (Belga/SD)