Vorige maand heeft Infrabel 45 incidenten met spoorlopers geregistreerd. Nooit eerder waren er dat zoveel, staat in de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Tegenover juli vorig jaar steeg het fenomeen met 15 procent. De vertraging die dit met zich meebracht, steeg zelfs met een kwart: van 4.951 tot 6.204 minuten. Dat komt overeen met ruim drie uur per dag. Spoorlopen is niet alleen strikt verboden, het is ook levensgevaarlijk.

"Vorig jaar kwamen nog negen mensen om het leven door spoorlopen, zeven anderen raakten zwaargewond. De slachtoffers waren overwegend kinderen en jongeren. Dat er in juli geen doden vielen, is een klein wonder", zegt de woordvoerster van Infrabel in de krant.

De cijfers van spoorlopers liggen waarschijnlijk nog hoger, want Infrabel registreert alleen de incidenten. Vlak voor het weekend moest een treinbestuurder nog een noodstop maken in Philippeville, omdat een hele scoutsgroep over de sporen wandelde.

11 doden in 2014

In 2014 hebben zich in ons land 47 ongevallen voorgedaan aan spooroverwegen waarbij 11 doden vielen en 11 gewonden. (Belga/SD)

Tegenover juli vorig jaar steeg het fenomeen met 15 procent. De vertraging die dit met zich meebracht, steeg zelfs met een kwart: van 4.951 tot 6.204 minuten. Dat komt overeen met ruim drie uur per dag. Spoorlopen is niet alleen strikt verboden, het is ook levensgevaarlijk. "Vorig jaar kwamen nog negen mensen om het leven door spoorlopen, zeven anderen raakten zwaargewond. De slachtoffers waren overwegend kinderen en jongeren. Dat er in juli geen doden vielen, is een klein wonder", zegt de woordvoerster van Infrabel in de krant. De cijfers van spoorlopers liggen waarschijnlijk nog hoger, want Infrabel registreert alleen de incidenten. Vlak voor het weekend moest een treinbestuurder nog een noodstop maken in Philippeville, omdat een hele scoutsgroep over de sporen wandelde.In 2014 hebben zich in ons land 47 ongevallen voorgedaan aan spooroverwegen waarbij 11 doden vielen en 11 gewonden. (Belga/SD)