Een dolle chauffeur probeerde deze ochtend om 11 uur op de Meir mensen aan te rijden en werd uiteindelijk aan de Sint-Michielskaai onderschept. Dat hebben burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de politie van Antwerpen bekendgemaakt op een persconferentie. Er is geen melding van gewonden, een verdachte is opgepakt. In de auto vond men steekwapens, een riot gun en een bus met onbekende inhoud.

'Rond 11 uur reed een voertuig aan hoge snelheid over de Meir, waardoor mensen opzij moesten springen,' aldus korpschef Serge Muyters. Toen de politie hem tot staan wilde brengen, onttrok de wagen met Franse nummerplaat zich aan de controle en reed hij richting Scheldekaaien, waarbij hij ook een rood licht aan de Meirbrug negeerde. 'Defensie heeft ons meteen op de hoogte gebracht en we hebben een snelleresponsteam gestuurd. Aan de Sint-Michielskaai zijn we erin geslaagd het voertuig te onderscheppen. De bestuurder, een man van Noord-Afrikaanse afkomst is gearresteerd.' Later volgde het bericht dat het om een Fransman gaat van 39 jaar oud.

Verhoogde waakzaamheid

Naar aanleiding van het incident wordt in Antwerpen de waakzaamheid verhoogd, kondigde De Wever nog aan. Op plaatsen waar veel volk samenkomt, zal er meer politie aanwezig zijn en ook Defensie maakt extra manschappen vrij.

Meer details werden niet bekendgemaakt. 'Ik wil wel Defensie en de politie danken voor de snelle en efficiënte reactie en omdat ze de verdachte op een professionele manier gearresteerd hebben', besloot De Wever.

Geen Nationale Veiligheidsraad

Premier Charles Michel volgt de ontwikkelingen rondom de mogelijk vermeden aanslag in Antwerpen op de voet, meldt zijn woordvoerder donderdag. Hij werd tijdens een bijeenkomst van het kernkabinet op de hoogte gebracht van het incident.

Michel volgt samen met het Crisiscentrum de ontwikkelingen op de voet op, van een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad is voorlopig geen sprake. Het dreigingsniveau in België blijft wel gehandhaafd op niveau 3.

Een dolle chauffeur probeerde deze ochtend om 11 uur op de Meir mensen aan te rijden en werd uiteindelijk aan de Sint-Michielskaai onderschept. Dat hebben burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de politie van Antwerpen bekendgemaakt op een persconferentie. Er is geen melding van gewonden, een verdachte is opgepakt. In de auto vond men steekwapens, een riot gun en een bus met onbekende inhoud. 'Rond 11 uur reed een voertuig aan hoge snelheid over de Meir, waardoor mensen opzij moesten springen,' aldus korpschef Serge Muyters. Toen de politie hem tot staan wilde brengen, onttrok de wagen met Franse nummerplaat zich aan de controle en reed hij richting Scheldekaaien, waarbij hij ook een rood licht aan de Meirbrug negeerde. 'Defensie heeft ons meteen op de hoogte gebracht en we hebben een snelleresponsteam gestuurd. Aan de Sint-Michielskaai zijn we erin geslaagd het voertuig te onderscheppen. De bestuurder, een man van Noord-Afrikaanse afkomst is gearresteerd.' Later volgde het bericht dat het om een Fransman gaat van 39 jaar oud. Naar aanleiding van het incident wordt in Antwerpen de waakzaamheid verhoogd, kondigde De Wever nog aan. Op plaatsen waar veel volk samenkomt, zal er meer politie aanwezig zijn en ook Defensie maakt extra manschappen vrij. Meer details werden niet bekendgemaakt. 'Ik wil wel Defensie en de politie danken voor de snelle en efficiënte reactie en omdat ze de verdachte op een professionele manier gearresteerd hebben', besloot De Wever.Premier Charles Michel volgt de ontwikkelingen rondom de mogelijk vermeden aanslag in Antwerpen op de voet, meldt zijn woordvoerder donderdag. Hij werd tijdens een bijeenkomst van het kernkabinet op de hoogte gebracht van het incident.Michel volgt samen met het Crisiscentrum de ontwikkelingen op de voet op, van een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad is voorlopig geen sprake. Het dreigingsniveau in België blijft wel gehandhaafd op niveau 3.