Olivier Deleuze (Ecolo) roept de federale regering op "een beetje afstand te nemen" om de mensen een perspectief te bieden "na mei 2014".

"Ik zou graag hebben dat men mij vertelt wat het project is voor na mei 2014. Het is niet voldoende een evenwicht te bereiken in 2014 en 2015. Het is noodzakelijk, maar onvoldoende", zegt hij.

België-gevoel behouden

"Het zou, paradoxaal genoeg, goed zijn om een beetje afstand te nemen." Deleuze pleit er voorts voor "het gevoel tot België te behoren" in ere te houden, en dat met evenementen als de troonswisseling van Albert en Filip en de institutionele akkoorden. (Belga/AVE)

Olivier Deleuze (Ecolo) roept de federale regering op "een beetje afstand te nemen" om de mensen een perspectief te bieden "na mei 2014". "Ik zou graag hebben dat men mij vertelt wat het project is voor na mei 2014. Het is niet voldoende een evenwicht te bereiken in 2014 en 2015. Het is noodzakelijk, maar onvoldoende", zegt hij. "Het zou, paradoxaal genoeg, goed zijn om een beetje afstand te nemen." Deleuze pleit er voorts voor "het gevoel tot België te behoren" in ere te houden, en dat met evenementen als de troonswisseling van Albert en Filip en de institutionele akkoorden. (Belga/AVE)