Jan Fabre is tijdens het joggen in het Antwerpse Park Noord in elkaar geslagen door een groep mensen. De kunstenaar kreeg klappen met matrakken. Fabre wijst naar de N-VA, die de zaak met de katten uitbracht.Hij kreeg ook al meer dan 20.000 haatmails te slikken.

Fabre ziet een politieke actie: "Het is ongelofelijk hoe de zaak werd opgeblazen", zegt Fabre. Volgens De Standaard ziet de kunstenaar de N-VA, die de zaak uitbracht, als de schuldige. "het blijft niet tot België beperkt. Mijn medewerkers kregen al telefoontjes van Nederlandse en Duitse journalisten die wilden weten waarom ik levende katjes aan haken heb opgehangen. Zo ver gaat de overdrijving."

Jan Fabre lijkt de controverse rond de opnamen van zijn film waarbij katten in de lucht gegooid werden, en er twee slecht neerkwamen, contant te betalen. Hij kreeg al meer dan 20.000 haatmail toegestuurd, en is nu zelfs fysiek aangevallen tijdens een looptocht in het Antwerpse Park Noord. Dat schrijft De Standaard. Fabre zelf is geschokt: "Het lijkt wel alsof ik vogelvrij verklaard ben als dierenbeul en symbool van alle kwaad. Iedereen voelt zich gerechtigd om mij te beledigen en zelfs fysiek aan te vallen."

Matrakken

Fabre werd tijdens het joggen door zeven mannen aangevallen. Volgens Fabre stond de groep hem op te wachten: "Ze sloegen mij op mijn hoofd en op mijn nieren, en twee mannen klopten erop los met een matrak. Ik ben eerst gevallen en daarna zo goed en zo kwaad als het kon weggelopen."

Omdat hij de zaak niet nog meer ruchtbaarheid wil geven, heeft Fabre geen aangifte gedaan en is hij niet naar de politie gestapt. Hij wordt enkele dagen bewaakt door de politie. "Ik sliep deze week elke nacht ergens anders, uit pure angst. In wat voor een maatschappij leven we, waarin zoiets mogelijk is? Het is alsof sommige mensen blij zijn dat ze eindelijk eens een kunstenaar kunnen aanvallen." (SD)

Jan Fabre is tijdens het joggen in het Antwerpse Park Noord in elkaar geslagen door een groep mensen. De kunstenaar kreeg klappen met matrakken. Fabre wijst naar de N-VA, die de zaak met de katten uitbracht.Hij kreeg ook al meer dan 20.000 haatmails te slikken. Fabre ziet een politieke actie: "Het is ongelofelijk hoe de zaak werd opgeblazen", zegt Fabre. Volgens De Standaard ziet de kunstenaar de N-VA, die de zaak uitbracht, als de schuldige. "het blijft niet tot België beperkt. Mijn medewerkers kregen al telefoontjes van Nederlandse en Duitse journalisten die wilden weten waarom ik levende katjes aan haken heb opgehangen. Zo ver gaat de overdrijving." Jan Fabre lijkt de controverse rond de opnamen van zijn film waarbij katten in de lucht gegooid werden, en er twee slecht neerkwamen, contant te betalen. Hij kreeg al meer dan 20.000 haatmail toegestuurd, en is nu zelfs fysiek aangevallen tijdens een looptocht in het Antwerpse Park Noord. Dat schrijft De Standaard. Fabre zelf is geschokt: "Het lijkt wel alsof ik vogelvrij verklaard ben als dierenbeul en symbool van alle kwaad. Iedereen voelt zich gerechtigd om mij te beledigen en zelfs fysiek aan te vallen."MatrakkenFabre werd tijdens het joggen door zeven mannen aangevallen. Volgens Fabre stond de groep hem op te wachten: "Ze sloegen mij op mijn hoofd en op mijn nieren, en twee mannen klopten erop los met een matrak. Ik ben eerst gevallen en daarna zo goed en zo kwaad als het kon weggelopen."Omdat hij de zaak niet nog meer ruchtbaarheid wil geven, heeft Fabre geen aangifte gedaan en is hij niet naar de politie gestapt. Hij wordt enkele dagen bewaakt door de politie. "Ik sliep deze week elke nacht ergens anders, uit pure angst. In wat voor een maatschappij leven we, waarin zoiets mogelijk is? Het is alsof sommige mensen blij zijn dat ze eindelijk eens een kunstenaar kunnen aanvallen." (SD)