De bijzondere commissie die zich in de Kamer zal buigen over seksueel misbruik in de kerk en in andere gezagsrelaties start op 22 november met hoorzittingen. Dat is woensdag afgesproken tijdens de startvergadering van de commissie.

De dertienkoppige commissie, die officieel commissie Seksueel Misbruik zal heten, heeft tot 7 april 2011 de tijd voor haar verslag. Ze zal tweemaal per week vergaderen: op maandag- en woensdagnamiddag, zo bleek woendag tijdens de vergadering waarop het huishoudelijk reglement werd goedgekeurd.

De commissie komt er naar aanleiding van het seksueel misbruik in de kerk, maar zal breder dan dat werken en zich bezighouden met misbruik in alle 'gezagsrelaties'.

Woensdag bleek dat ze zich in een fase wil concentreren op de
slachtoffers en hun profiel. Daarvoor zullen onder meer vertegenwoordigers van organisaties, advocaten en therapeuten gehoord worden.

De verschillende fracties hebben nog tot dinsdag 16 november de tijd om namen voor een eerste reeks hoorzittingen in te dienen. Op woensdag 17 november wordt de definitieve lijst opgesteld. De hoorzittingen starten dan op maandag 22 november.

De commissie stelde woensdag trouwens twee experts aan die haar zullen bijstaan tijdens de werkzaamheden. Het gaat om voormalig voorzitter Paul Martens van het Grondwettelijk Hof en Ivo Aertsen van de KU Leuven.

De bijzondere commissie die zich in de Kamer zal buigen over seksueel misbruik in de kerk en in andere gezagsrelaties start op 22 november met hoorzittingen. Dat is woensdag afgesproken tijdens de startvergadering van de commissie.De dertienkoppige commissie, die officieel commissie Seksueel Misbruik zal heten, heeft tot 7 april 2011 de tijd voor haar verslag. Ze zal tweemaal per week vergaderen: op maandag- en woensdagnamiddag, zo bleek woendag tijdens de vergadering waarop het huishoudelijk reglement werd goedgekeurd. De commissie komt er naar aanleiding van het seksueel misbruik in de kerk, maar zal breder dan dat werken en zich bezighouden met misbruik in alle 'gezagsrelaties'. Woensdag bleek dat ze zich in een fase wil concentreren op de slachtoffers en hun profiel. Daarvoor zullen onder meer vertegenwoordigers van organisaties, advocaten en therapeuten gehoord worden. De verschillende fracties hebben nog tot dinsdag 16 november de tijd om namen voor een eerste reeks hoorzittingen in te dienen. Op woensdag 17 november wordt de definitieve lijst opgesteld. De hoorzittingen starten dan op maandag 22 november.De commissie stelde woensdag trouwens twee experts aan die haar zullen bijstaan tijdens de werkzaamheden. Het gaat om voormalig voorzitter Paul Martens van het Grondwettelijk Hof en Ivo Aertsen van de KU Leuven.