Liesbet Vrieleman gaat bij De Vijver de inhoudelijke lijn van de SBS-programma's uitwerken, zo staat te lezen op de website van de nieuwsredactie van de VRT.

Volgens Vrieleman was het een moeilijke beslissing. 'Maar ik kan met een wit blad beginnen en creatief bezig zijn voor een nieuwe zender. Die kans kan ik niet laten liggen', klinkt het.

Programmadirecteur

In april rijfde De Vijver VT4 en Vijftv binnen, de Vlaamse zenders van SBS. Vrieleman wordt verantwoordelijk voor de integratie van die zenders binnen De Vijver. Vanaf maart 2012 neemt ze de functie van programmadirecteur bij SBS op. In die hoedanigheid zal ze over de inhoudelijke lijnen van VT4 en Vijftv gaan.

Carrière van 12 jaar bij VRT

Vrieleman heeft 12 jaar voor de openbare omroep gewerkt. Ze werkte bij 'Zomerliefde' als redacteur, startte het jeugdjournaal 'Karrewiet' op en was eindredacteur bij 'Koppen' en 'Volt'. In 2008 volgde ze Jos Bouveroux op als hoofdredacteur bij VRT Nieuws.

Vrieleman legt haar functie van hoofdredactrice met onmiddellijke ingang neer, om op 1 september de nieuwsdienst te verlaten. De VRT-directie zal voor eind september een definitieve oplossing zoeken voor de leiding van de nieuwsdienst. (SD)

Liesbet Vrieleman gaat bij De Vijver de inhoudelijke lijn van de SBS-programma's uitwerken, zo staat te lezen op de website van de nieuwsredactie van de VRT. Volgens Vrieleman was het een moeilijke beslissing. 'Maar ik kan met een wit blad beginnen en creatief bezig zijn voor een nieuwe zender. Die kans kan ik niet laten liggen', klinkt het. Programmadirecteur In april rijfde De Vijver VT4 en Vijftv binnen, de Vlaamse zenders van SBS. Vrieleman wordt verantwoordelijk voor de integratie van die zenders binnen De Vijver. Vanaf maart 2012 neemt ze de functie van programmadirecteur bij SBS op. In die hoedanigheid zal ze over de inhoudelijke lijnen van VT4 en Vijftv gaan. Carrière van 12 jaar bij VRT Vrieleman heeft 12 jaar voor de openbare omroep gewerkt. Ze werkte bij 'Zomerliefde' als redacteur, startte het jeugdjournaal 'Karrewiet' op en was eindredacteur bij 'Koppen' en 'Volt'. In 2008 volgde ze Jos Bouveroux op als hoofdredacteur bij VRT Nieuws. Vrieleman legt haar functie van hoofdredactrice met onmiddellijke ingang neer, om op 1 september de nieuwsdienst te verlaten. De VRT-directie zal voor eind september een definitieve oplossing zoeken voor de leiding van de nieuwsdienst. (SD)