Gemiddeld twee keer per week sloegen dieven op verschillende plaatsen toe. Vooral bij agenten thuis en in de politiekantoren. Van petten en truien over jassen tot volledige uniformen: de kleding is erg gegeerd.

Terroristen en gangsters kunnen ze gebruiken om quasi ongehinderd toe te slaan of ongezien te verdwijnen in de chaos die volgt op een aanslag of overval. Ook kleine garnalen uit de onderwereld azen erop. De voorbije weken sloegen nog nepagenten toe in onder meer Kortrijk en Ukkel, waar ze telkens probeerden binnen te raken bij oudere dames.

"We vragen permanent om voorzichtig te zijn", zegt politiewoordvoerder Peter De Waele in de krant. "Maar is het onmogelijk voor de collega's om alle kledingstukken thuis in een brandkoffer te steken." Wat agenten wel kunnen doen, is de diefstal melden. "Dat is een plicht. Zeker in tijden van terreurdreiging." Hoeveel van de gestolen uniformen vorig jaar teruggevonden werden, kan de politie niet zeggen. (Belga/NSK)

Gemiddeld twee keer per week sloegen dieven op verschillende plaatsen toe. Vooral bij agenten thuis en in de politiekantoren. Van petten en truien over jassen tot volledige uniformen: de kleding is erg gegeerd.Terroristen en gangsters kunnen ze gebruiken om quasi ongehinderd toe te slaan of ongezien te verdwijnen in de chaos die volgt op een aanslag of overval. Ook kleine garnalen uit de onderwereld azen erop. De voorbije weken sloegen nog nepagenten toe in onder meer Kortrijk en Ukkel, waar ze telkens probeerden binnen te raken bij oudere dames."We vragen permanent om voorzichtig te zijn", zegt politiewoordvoerder Peter De Waele in de krant. "Maar is het onmogelijk voor de collega's om alle kledingstukken thuis in een brandkoffer te steken." Wat agenten wel kunnen doen, is de diefstal melden. "Dat is een plicht. Zeker in tijden van terreurdreiging." Hoeveel van de gestolen uniformen vorig jaar teruggevonden werden, kan de politie niet zeggen. (Belga/NSK)