Dat blijkt uit eenstudie van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid, schrijft De Morgen.

Vlaamse holebi's spelen vaker met zelfmoordgedachten en brengen die meer in de praktijk dan hetero's. Ze kampen ook vaker met depressies. Omdat discriminatie een trigger kan zijn voor psychologische problemen onderzocht het Steunpunt Gelijkekansenbeleid op verzoek van minister van Gelijke Kansen Pascal Smet (SP.A) in welke mate holebi's ongelijk behandeld worden.

Minister Smet toont zich bezorgd over de felle homohaat bij allochtone jongeren. "Er is een kleine kern van voornamelijk Marokkaanse jongeren die voor zedenpolitie spelen. Vrouwen in korte rokjes, maar ook homoseksuelen, worden door hen hard aangepakt. We denken nu samen met politie, holebiverenigingen en de grote steden na over een manier om hen te bereiken." (Belga)

Dat blijkt uit eenstudie van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid, schrijft De Morgen. Vlaamse holebi's spelen vaker met zelfmoordgedachten en brengen die meer in de praktijk dan hetero's. Ze kampen ook vaker met depressies. Omdat discriminatie een trigger kan zijn voor psychologische problemen onderzocht het Steunpunt Gelijkekansenbeleid op verzoek van minister van Gelijke Kansen Pascal Smet (SP.A) in welke mate holebi's ongelijk behandeld worden. Minister Smet toont zich bezorgd over de felle homohaat bij allochtone jongeren. "Er is een kleine kern van voornamelijk Marokkaanse jongeren die voor zedenpolitie spelen. Vrouwen in korte rokjes, maar ook homoseksuelen, worden door hen hard aangepakt. We denken nu samen met politie, holebiverenigingen en de grote steden na over een manier om hen te bereiken." (Belga)