Van de zowat 600 aanwezige Vlaamse liberalen in het Brusselse Diamant Centre, stemden er twee tegen en waren er twee onthoudingen.

Partijvoorzitter Alexander De Croo benadrukte dat het dankzij de liberalen is dat de onderhandelaars afgelopen zomer "de weg zijn ingeslagen die ons uit de crisis zal leiden" en dat de onderhandelingen in augustus echt zijn begonnen. Hij had ook woorden van lof voor zijn Franstalige collega Charles Michel. Het "historisch akkoord" over de staatshervorming is er gekomen omdat de MR-voorzitter de moed heeft getoond om het FDF voor de keuze te stellen, zei De Croo.

Begrip voor betogers
Belangrijk voor de liberale achterban is dat er een tekst op tafel ligt "die kiest voor besparingen en hervormingen, in plaats van massale belastingverhogingen". De Open VLD-voorzitter had het over een evenwichtig akkoord, dat fair is en dat perspectief biedt.

De Croo zei begrip te hebben voor de onzekerheid van de duizenden betogers die vrijdag de straat optrokken. Hij vroeg zich daarbij af waarom de vakbondsleiders niet meer inspanningen leveren om de mensen te overtuigen van de noodzaak van de hervormingen in het regeerakkoord. De partijvoorzitter koppelde aan die vraag meteen een oproep tot samenwerking. "Als we ons land uit de crisis willen loodsen, zullen we dat samen moeten doen. Jong en oud, werknemers en werkgevers, zelfstandigen en ambtenaren, Vlaming en Waal, liberaal en socialist". (Belga/TE)

Van de zowat 600 aanwezige Vlaamse liberalen in het Brusselse Diamant Centre, stemden er twee tegen en waren er twee onthoudingen. Partijvoorzitter Alexander De Croo benadrukte dat het dankzij de liberalen is dat de onderhandelaars afgelopen zomer "de weg zijn ingeslagen die ons uit de crisis zal leiden" en dat de onderhandelingen in augustus echt zijn begonnen. Hij had ook woorden van lof voor zijn Franstalige collega Charles Michel. Het "historisch akkoord" over de staatshervorming is er gekomen omdat de MR-voorzitter de moed heeft getoond om het FDF voor de keuze te stellen, zei De Croo. Begrip voor betogers Belangrijk voor de liberale achterban is dat er een tekst op tafel ligt "die kiest voor besparingen en hervormingen, in plaats van massale belastingverhogingen". De Open VLD-voorzitter had het over een evenwichtig akkoord, dat fair is en dat perspectief biedt. De Croo zei begrip te hebben voor de onzekerheid van de duizenden betogers die vrijdag de straat optrokken. Hij vroeg zich daarbij af waarom de vakbondsleiders niet meer inspanningen leveren om de mensen te overtuigen van de noodzaak van de hervormingen in het regeerakkoord. De partijvoorzitter koppelde aan die vraag meteen een oproep tot samenwerking. "Als we ons land uit de crisis willen loodsen, zullen we dat samen moeten doen. Jong en oud, werknemers en werkgevers, zelfstandigen en ambtenaren, Vlaming en Waal, liberaal en socialist". (Belga/TE)