Het bericht staat in Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg

"De eindtermen voor de vreemde talen Frans, Engels en Duits moeten ambi­tieuzer", schrijft de minister. Eindtermen zijn de minimumdoelstellingen van wat leerlingen op het einde van hun schoolperiode moeten beheersen. Dat betekent dat de taalexamens in het middelbaar onderwijs een pak strenger worden.

Om leerlingen al een goede taalbasis te geven, gaat Crevits ook de basisscholen extra op de mogelijkheid wijzen om al in het lager onderwijs taalinitiaties in het Engels, Frans en Duits te voorzien. Dat kan weliswaar alleen wanneer de leerlingen het Nederlands voldoende onder de knie hebben.

(Belga/RR)

Het bericht staat in Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg"De eindtermen voor de vreemde talen Frans, Engels en Duits moeten ambi­tieuzer", schrijft de minister. Eindtermen zijn de minimumdoelstellingen van wat leerlingen op het einde van hun schoolperiode moeten beheersen. Dat betekent dat de taalexamens in het middelbaar onderwijs een pak strenger worden. Om leerlingen al een goede taalbasis te geven, gaat Crevits ook de basisscholen extra op de mogelijkheid wijzen om al in het lager onderwijs taalinitiaties in het Engels, Frans en Duits te voorzien. Dat kan weliswaar alleen wanneer de leerlingen het Nederlands voldoende onder de knie hebben.(Belga/RR)