Meryame Kitir, Belga Image
Meryame Kitir © Belga Image

Zaterdag om 14 uur gingen de deuren van de aula open waar de kist van Steve Stevaert staat. Zo'n 50 mensen stonden in een rij aan te schuiven om een laatste groet te brengen. Onder hen een aantal partijgenoten als Bruno Tobback, Meryame Kitir en Frank Keunen. Open VLD-politicus Marino Keulen was één van de eersten om Stevaert te komen groeten. Ook een aantal kennissen van Stevaert buiten de politiek, zoals voormalig KRC Genk-directeur Dirk Degraen. Maar toch vooral veel inwoners van Hasselt die geëmotioneerd een kruisje maakten voor de kist, of een boodschap neerschreven in één van de vier boeken die er waren neergelegd.

Kaartje

Iedereen kreeg een kaartje toegestopt als aandenken. Daarop staat aan de ene zijde het citaat dat Stevaert zelf had gekozen: 'Hier lig ik, dik tegen mijn goesting.' Onder zijn naam, slechts één verwijzing: 'Lieve echtgenoot van Marleentje'.

De andere zijde van het aandenken is een kleurrijke collage van kindertekeningen en een korte boodschap van Stevaert's buurjongetje: 'We hadden elkaar nog zoveel te vertellen. Ik wou nog zoveel van je leren. Je bent veel te vroeg gegaan.' Getekend: Stijn.

Ook maandag kan het grote publiek nog terecht in het uitvaartcentrum om een laatste groet te brengen. Dinsdag volgt dan de crematie en plechtigheid in intieme kring. (Belga)

Zaterdag om 14 uur gingen de deuren van de aula open waar de kist van Steve Stevaert staat. Zo'n 50 mensen stonden in een rij aan te schuiven om een laatste groet te brengen. Onder hen een aantal partijgenoten als Bruno Tobback, Meryame Kitir en Frank Keunen. Open VLD-politicus Marino Keulen was één van de eersten om Stevaert te komen groeten. Ook een aantal kennissen van Stevaert buiten de politiek, zoals voormalig KRC Genk-directeur Dirk Degraen. Maar toch vooral veel inwoners van Hasselt die geëmotioneerd een kruisje maakten voor de kist, of een boodschap neerschreven in één van de vier boeken die er waren neergelegd. Iedereen kreeg een kaartje toegestopt als aandenken. Daarop staat aan de ene zijde het citaat dat Stevaert zelf had gekozen: 'Hier lig ik, dik tegen mijn goesting.' Onder zijn naam, slechts één verwijzing: 'Lieve echtgenoot van Marleentje'. De andere zijde van het aandenken is een kleurrijke collage van kindertekeningen en een korte boodschap van Stevaert's buurjongetje: 'We hadden elkaar nog zoveel te vertellen. Ik wou nog zoveel van je leren. Je bent veel te vroeg gegaan.' Getekend: Stijn. Ook maandag kan het grote publiek nog terecht in het uitvaartcentrum om een laatste groet te brengen. Dinsdag volgt dan de crematie en plechtigheid in intieme kring. (Belga)