'De kiezer heeft altijd gelijk'. U heeft het al vaak horen zeggen. Vreemd genoeg vooral door politici die er door u zijn uitgewipt. Uit de gemeenteraad, uit het parlement, uit de regering. En zo hoort het ook: wie veel belooft, mag daarop afgerekend worden.

Maar toch.

Knack.be vindt dat niet iedereen die het niet gehaald heeft op 25 mei, ook het recht op spreken kwijt is. Daarom stelde onze redactie een eigen en vooral eigenzinnig Schaduwparlement samen.

Daarin zetelen vertegenwoordigers van alle democratische partijen die door u - of door hun partij - niet (meer) naar het parlementaire pluche zijn gestuurd. Het is een kleurrijk parlement geworden: van radicaal links tot stevig rechts, van campagnebeest tot dossiervreter, van groen achter de oren tot grijs op het hoofd.

Elk van deze schaduwparlementsleden krijgen een wekelijkse vrije tribune, en dat tot het einde van dit jaar. Ons Schaduwparlement mag de regering over de knie leggen, de grote uitdagingen van onze tijd proberen vatten of mijmeren over een interessant boek. Carte blanche, dus. Aan u om te oordelen of u het juist had in dat stemhokje.

Sommige van onze schaduwparlementairen zal u kennen, anderen zijn nog nobele onbekenden. Wij stelden ze drie vragen, over hun (politieke) toekomst, geluk in de politiek en de uitdagingen voor de regeringen in ons land.

Uw afspraak met het Schaduwparlement van Knack.be, vanaf vandaag, op de eerste zitting van de Kamer sinds de vertrouwensstemming:

Maandag: Peter Mertens (PVDA)

Dinsdag: Saïd el Khadraoui (SP.A)

Woensdag: Lies Corneillie (Groen)

Donderdag: Huub Broers (N-VA)

Vrijdag: Liesbet Sommen (CD&V)

Zaterdag: Irina De Knop (Open VLD)

Zondag: Jean-Marie De Decker (LDD)

'De kiezer heeft altijd gelijk'. U heeft het al vaak horen zeggen. Vreemd genoeg vooral door politici die er door u zijn uitgewipt. Uit de gemeenteraad, uit het parlement, uit de regering. En zo hoort het ook: wie veel belooft, mag daarop afgerekend worden.Maar toch.Knack.be vindt dat niet iedereen die het niet gehaald heeft op 25 mei, ook het recht op spreken kwijt is. Daarom stelde onze redactie een eigen en vooral eigenzinnig Schaduwparlement samen.Daarin zetelen vertegenwoordigers van alle democratische partijen die door u - of door hun partij - niet (meer) naar het parlementaire pluche zijn gestuurd. Het is een kleurrijk parlement geworden: van radicaal links tot stevig rechts, van campagnebeest tot dossiervreter, van groen achter de oren tot grijs op het hoofd. Elk van deze schaduwparlementsleden krijgen een wekelijkse vrije tribune, en dat tot het einde van dit jaar. Ons Schaduwparlement mag de regering over de knie leggen, de grote uitdagingen van onze tijd proberen vatten of mijmeren over een interessant boek. Carte blanche, dus. Aan u om te oordelen of u het juist had in dat stemhokje.