Vooral de cijfers over de vluchtmisdrijven zijn ronduit onrustwekkend, zo blijkt uit de statistieken van de Belgische politierechtbanken waar Het Laatste Nieuws en De Morgen over berichten. Vorig jaar sloegen 868 bestuurders op de vlucht na een ongeval met gewonden, een stijging van 12,4 procent in vergelijking met 2013. Bij aanrijdingen met enkel stoffelijke schade reden maar liefst 6.415 chauffeurs gewoon door (+21,4 procent).

In de statistieken zijn enkel de veroordeelden opgenomen. Er is echter ook een onbekend groot aantal gevallen die door de slachtoffers niet worden aangegeven en/of door de politie niet kunnen worden opgehelderd.

Alcohol

Ook de cijfers over alcohol achter het stuur zijn niet positief. In 2014 werden 6.242 bestuurders veroordeeld voor een ongeval met blikschade in beschonken toestand (+11 procent). Zo'n 2.393 (+0,2 procent) bestuurders veroorzaakten een ongeval met gewonden nadat ze te veel gedronken hadden.

Te veel gestrafte chauffeurs zijn ook hardleers en hervallen, zo leren de statistieken nog. Vorig jaar werden er 1.794 betrapt achter het stuur terwijl hun rijbewijs al was ingetrokken wegens een eerder misdrijf (+60 procent). Nog opmerkelijker is de toename met 57 procent van het aantal mensen (15.116) dat rondreed zonder geldig rijbewijs. (Belga/TE)

Vooral de cijfers over de vluchtmisdrijven zijn ronduit onrustwekkend, zo blijkt uit de statistieken van de Belgische politierechtbanken waar Het Laatste Nieuws en De Morgen over berichten. Vorig jaar sloegen 868 bestuurders op de vlucht na een ongeval met gewonden, een stijging van 12,4 procent in vergelijking met 2013. Bij aanrijdingen met enkel stoffelijke schade reden maar liefst 6.415 chauffeurs gewoon door (+21,4 procent). In de statistieken zijn enkel de veroordeelden opgenomen. Er is echter ook een onbekend groot aantal gevallen die door de slachtoffers niet worden aangegeven en/of door de politie niet kunnen worden opgehelderd. Ook de cijfers over alcohol achter het stuur zijn niet positief. In 2014 werden 6.242 bestuurders veroordeeld voor een ongeval met blikschade in beschonken toestand (+11 procent). Zo'n 2.393 (+0,2 procent) bestuurders veroorzaakten een ongeval met gewonden nadat ze te veel gedronken hadden. Te veel gestrafte chauffeurs zijn ook hardleers en hervallen, zo leren de statistieken nog. Vorig jaar werden er 1.794 betrapt achter het stuur terwijl hun rijbewijs al was ingetrokken wegens een eerder misdrijf (+60 procent). Nog opmerkelijker is de toename met 57 procent van het aantal mensen (15.116) dat rondreed zonder geldig rijbewijs. (Belga/TE)