Hervé Jamar wisselt zijn post als minister van Begroting in voor het gouverneurschap van Luik. Hij wordt vervangen door Sophie Wilmès.

Sophie Wilmès is schepen van Financiën in Sint-Genesius-Rode. Ze kwam in de kamer als opvolger van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

Om 16.30u hield MR-voorzitter Olivier Chastel een persconferentie om het ontslag aan te kondigen.

Bij het verdelen van de ministerposten van deze regering was Hervé Jamar voor velen (in Vlaanderen) een onbekend gezicht. In 2003 maakte hij echter al deel uit van de regering van Guy Verhofstadt (Open VLD).

Hij kreeg er als staatssecretaris de bevoegdheden Modernisering van Financiën en Strijd tegen de Fiscale Fraude, toegevoegd aan minister van Financiën Didier Reynders. Jamar liet zich opmerken met de invoering van de digitale belastingaangifte, de strijd tegen de fraude in phoneshops en nachtwinkels en het bestrijden van btw-carrousels.

Lees hier het portret van Jamar van vorig jaar, bij het verdelen van de posten bij de huidige regering.

Reacties van politici op Twitter:

Hervé Jamar wisselt zijn post als minister van Begroting in voor het gouverneurschap van Luik. Hij wordt vervangen door Sophie Wilmès.Sophie Wilmès is schepen van Financiën in Sint-Genesius-Rode. Ze kwam in de kamer als opvolger van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).Om 16.30u hield MR-voorzitter Olivier Chastel een persconferentie om het ontslag aan te kondigen.Bij het verdelen van de ministerposten van deze regering was Hervé Jamar voor velen (in Vlaanderen) een onbekend gezicht. In 2003 maakte hij echter al deel uit van de regering van Guy Verhofstadt (Open VLD). Hij kreeg er als staatssecretaris de bevoegdheden Modernisering van Financiën en Strijd tegen de Fiscale Fraude, toegevoegd aan minister van Financiën Didier Reynders. Jamar liet zich opmerken met de invoering van de digitale belastingaangifte, de strijd tegen de fraude in phoneshops en nachtwinkels en het bestrijden van btw-carrousels.Lees hier het portret van Jamar van vorig jaar, bij het verdelen van de posten bij de huidige regering.Reacties van politici op Twitter: