Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen waarover De Zondag bericht. 'Dat cijfer moet omhoog', zeggen de onderzoekers in de zondagskrant. Ook de bekende viroloog Marc Van Ranst wijst er in een reactie op dat de patiënt wel degelijk verwacht dat ziekenhuispersoneel gevaccineerd is.

Slechts 54 procent van de medewerkers van spoedgevallendiensten laat zich vaccineren, bevestigen professor Pierre Van Damme en onderzoeker Matthijs Samyn (UAntwerpen). Aan het onderzoek namen 548 medewerkers deel van de spoeddiensten van 41 Vlaamse ziekenhuizen. 'Dat cijfer moet omhoog, want de spoedgevallendienst is de toegangspoort naar het ziekenhuis. Daarom is het ook noodzakelijk om alert te zijn en het risico voor besmettingen zo laag mogelijk te houden door onder andere preventief te vaccineren tegen griep', klinkt het in de krant.

De onderzoekers pleiten er voor om gezondheidsmedewerkers beter te informeren.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen waarover De Zondag bericht. 'Dat cijfer moet omhoog', zeggen de onderzoekers in de zondagskrant. Ook de bekende viroloog Marc Van Ranst wijst er in een reactie op dat de patiënt wel degelijk verwacht dat ziekenhuispersoneel gevaccineerd is.Slechts 54 procent van de medewerkers van spoedgevallendiensten laat zich vaccineren, bevestigen professor Pierre Van Damme en onderzoeker Matthijs Samyn (UAntwerpen). Aan het onderzoek namen 548 medewerkers deel van de spoeddiensten van 41 Vlaamse ziekenhuizen. 'Dat cijfer moet omhoog, want de spoedgevallendienst is de toegangspoort naar het ziekenhuis. Daarom is het ook noodzakelijk om alert te zijn en het risico voor besmettingen zo laag mogelijk te houden door onder andere preventief te vaccineren tegen griep', klinkt het in de krant. De onderzoekers pleiten er voor om gezondheidsmedewerkers beter te informeren.