Vandaag, maandag is in Kleine Brogel 32,2 graden celsius gemeten. Dat is meteen de hoogste waarde dit jaar. In Ukkel klom het kwik niet hoger dan 28,3 graden.

Tropisch
Ons land kreunt al weken onder tropische temperaturen. Wie in de Paasvakantie naar het buitenland trok, was eraan voor de moeite. Rond Pasen was België dag na dag de warmste plek in Europa.

Zonneschijn
Vorige week raakte bekend dat de lente van dit jaar nu al de zonnigste is sinds het begin van de metingen van het aantal uren zonneschijn. Het is ook het op één na warmste voorjaar met een gemiddelde temperatuur van 12,2 graden. HooikoortsWe beleven ook een uitzonderlijk droge periode en de volgende dagen worden voor hooikoortslijders de ergste dagen van het jaar. Het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid raadt hooikoortslijders aan om voldoende medicatie te nemen. (EE)

Vandaag, maandag is in Kleine Brogel 32,2 graden celsius gemeten. Dat is meteen de hoogste waarde dit jaar. In Ukkel klom het kwik niet hoger dan 28,3 graden.Tropisch Ons land kreunt al weken onder tropische temperaturen. Wie in de Paasvakantie naar het buitenland trok, was eraan voor de moeite. Rond Pasen was België dag na dag de warmste plek in Europa.Zonneschijn Vorige week raakte bekend dat de lente van dit jaar nu al de zonnigste is sinds het begin van de metingen van het aantal uren zonneschijn. Het is ook het op één na warmste voorjaar met een gemiddelde temperatuur van 12,2 graden. HooikoortsWe beleven ook een uitzonderlijk droge periode en de volgende dagen worden voor hooikoortslijders de ergste dagen van het jaar. Het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid raadt hooikoortslijders aan om voldoende medicatie te nemen. (EE)