Dat schrijven Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure.

El Alami Amaouch kreeg van in België een verblijfs en werkvergunning, maar liet zich opmerken als haatimam. Volgens de Staatsveiligheid dweepte de imam met de Algerijn Mohammed Merah, die in Toulouse in een joodse school drie kinderen en een volwassene doodde. En zeker twee of drie Vervierse Syriëgangers zouden preken van Amaouch hebben gelezen en zijn lezingen hebben bijgewoond. Zijn zoon kwam deze zomer nog in opspraak toen hij in een filmpje opriep om christenen te vermoorden.

Staatssecretaris Theo Francken probeerde de imam het land uit te zetten, maar Amaouch ging telkens in beroep bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Die gaf Francken uiteindelijk gelijk. De imam kreeg tot 5 december om België te verlaten, en heeft dat ondertussen gedaan. Hij mag de komende tien jaar het land niet terug in.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure. El Alami Amaouch kreeg van in België een verblijfs en werkvergunning, maar liet zich opmerken als haatimam. Volgens de Staatsveiligheid dweepte de imam met de Algerijn Mohammed Merah, die in Toulouse in een joodse school drie kinderen en een volwassene doodde. En zeker twee of drie Vervierse Syriëgangers zouden preken van Amaouch hebben gelezen en zijn lezingen hebben bijgewoond. Zijn zoon kwam deze zomer nog in opspraak toen hij in een filmpje opriep om christenen te vermoorden. Staatssecretaris Theo Francken probeerde de imam het land uit te zetten, maar Amaouch ging telkens in beroep bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Die gaf Francken uiteindelijk gelijk. De imam kreeg tot 5 december om België te verlaten, en heeft dat ondertussen gedaan. Hij mag de komende tien jaar het land niet terug in.(Belga/RR)