Gwendolyn Rutten is opnieuw verkozen tot voorzitter van Open VLD met 89,43 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezing, in 2012, haalde Rutten 59,42 procent tegenover 40,58 procent voor tegenstander Egbert Lachaert.

11.812 van de 60.000 partijleden hebben hun stem uitgebracht, tussen vrijdag 18 maart en zaterdag 26 maart. Bij de vorige voorzittersverkiezingen waren dat er 21.000. Tegelijk werd ook een nieuw partijbestuur verkozen. Daar gingen opnieuw de meeste stemmen naar minister van Volksgezondheid Maggie De Block, die zichzelf dus opvolgt als ondervoorzitter.

De Block wordt in stemmenaantal gevolgd door Alexander De Croo, Bart Somers, Mathias De Clercq, Patrick Dewael, Herman De Croo, Bart Tommelein, Karel De Gucht, Jean-Jacques De Gucht en Vincent Van Quickenborne. Samen met tien anderen vormen zij het nieuwe partijbestuur.

Eind februari werd duidelijk dat Rutten de enige kandidaat was om zichzelf op te volgen. Ze beloofde toen wel intern campagne te voeren om haar project voor de partij te verdedigen. (Belga/AVE)

Gwendolyn Rutten is opnieuw verkozen tot voorzitter van Open VLD met 89,43 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezing, in 2012, haalde Rutten 59,42 procent tegenover 40,58 procent voor tegenstander Egbert Lachaert.11.812 van de 60.000 partijleden hebben hun stem uitgebracht, tussen vrijdag 18 maart en zaterdag 26 maart. Bij de vorige voorzittersverkiezingen waren dat er 21.000. Tegelijk werd ook een nieuw partijbestuur verkozen. Daar gingen opnieuw de meeste stemmen naar minister van Volksgezondheid Maggie De Block, die zichzelf dus opvolgt als ondervoorzitter. De Block wordt in stemmenaantal gevolgd door Alexander De Croo, Bart Somers, Mathias De Clercq, Patrick Dewael, Herman De Croo, Bart Tommelein, Karel De Gucht, Jean-Jacques De Gucht en Vincent Van Quickenborne. Samen met tien anderen vormen zij het nieuwe partijbestuur. Eind februari werd duidelijk dat Rutten de enige kandidaat was om zichzelf op te volgen. Ze beloofde toen wel intern campagne te voeren om haar project voor de partij te verdedigen. (Belga/AVE)