In de Gentse Meibloemstraat heeft een ontploffing donderdag een woning volledig vernield nadat de bewoner een lpg-tank liet leeglopen. Een ander huis is door de explosie onbewoonbaar.

Ramen van huizen in een straal van enkele tientallen meters werden vernield. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De straat werd afgesloten en de brandweer ruimde puin na de ontploffing. Er ontstond ook een lichte brand, maar die was snel onder controle.

De explosie had plaats nadat de bewoner van het huis de lpg-tank van zijn auto had laten leeglopen om een herstelling te kunnen uitvoeren.

Uit veiligheidsoverwegingen had hij eerst de elektriciteit in zijn woning uitgeschakeld, maar toen hij ze weer aanschakelde ontplofte de boel. De dampen uit de tank waren blijkbaar afgewaaid naar en in de woning.

De knal was bijzonder hevig en vernielde het huis van de
man, maar de bewoner werd slechts licht gewond. Hij werd preventief naar het ziekenhuis gebracht, maar moest niet opgenomen worden.

In de Gentse Meibloemstraat heeft een ontploffing donderdag een woning volledig vernield nadat de bewoner een lpg-tank liet leeglopen. Een ander huis is door de explosie onbewoonbaar. Ramen van huizen in een straal van enkele tientallen meters werden vernield. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De straat werd afgesloten en de brandweer ruimde puin na de ontploffing. Er ontstond ook een lichte brand, maar die was snel onder controle. De explosie had plaats nadat de bewoner van het huis de lpg-tank van zijn auto had laten leeglopen om een herstelling te kunnen uitvoeren. Uit veiligheidsoverwegingen had hij eerst de elektriciteit in zijn woning uitgeschakeld, maar toen hij ze weer aanschakelde ontplofte de boel. De dampen uit de tank waren blijkbaar afgewaaid naar en in de woning. De knal was bijzonder hevig en vernielde het huis van de man, maar de bewoner werd slechts licht gewond. Hij werd preventief naar het ziekenhuis gebracht, maar moest niet opgenomen worden.