Na de verkiezingen van 2014 leverden N-VA, CD&V, Open Vld en MR samen 85 zetels. Goed voor een meerderheid van 57%. Maar als we volgende zondag naar de stembus zouden trekken, dan volstaan die vier partijen niet meer om een regering te vormen.

Volgens De Grote Peiling halen ze samen 73 zetels, of 49 procent. Net te weinig dus. Dat is het slechtste resultaat sinds deze regering aan de macht is. Bij de vorige peilingen was de achteruitgang al duidelijk ingezet, maar werden er wel nog net genoeg zetels gehaald.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Na de verkiezingen van 2014 leverden N-VA, CD&V, Open Vld en MR samen 85 zetels. Goed voor een meerderheid van 57%. Maar als we volgende zondag naar de stembus zouden trekken, dan volstaan die vier partijen niet meer om een regering te vormen.Volgens De Grote Peiling halen ze samen 73 zetels, of 49 procent. Net te weinig dus. Dat is het slechtste resultaat sinds deze regering aan de macht is. Bij de vorige peilingen was de achteruitgang al duidelijk ingezet, maar werden er wel nog net genoeg zetels gehaald.