Dat schrijven de Mediahuis-kranten vandaag. Tien verdachten zitten in de cel. Het zou gaan om de grootste opgerolde smokkelbende ooit in ons land.

Dagelijks werden een twintigtal mensen aan 2.000 euro per persoon op snelwegparkings langs de E40, in Groot-Bijgaarden, en langs de E17, in Kalken en Waasmunster, in vrachtwagens geladen. Allicht gebeurde dat met medeweten van de vrachtwagenchauffeurs. De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen startte in mei vorig jaar een onderzoek naar de praktijken.

Tussen eind mei en eind november konden de speurders alle in België actieve bendeleden traceren en arresteren. De twee spilfiguren, die vanuit Engeland opereerden, konden vrijdag worden opgepakt. Het Belgische gerecht vraagt de twee zo snel mogelijk uit te leveren. (Belga)

Dat schrijven de Mediahuis-kranten vandaag. Tien verdachten zitten in de cel. Het zou gaan om de grootste opgerolde smokkelbende ooit in ons land.Dagelijks werden een twintigtal mensen aan 2.000 euro per persoon op snelwegparkings langs de E40, in Groot-Bijgaarden, en langs de E17, in Kalken en Waasmunster, in vrachtwagens geladen. Allicht gebeurde dat met medeweten van de vrachtwagenchauffeurs. De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen startte in mei vorig jaar een onderzoek naar de praktijken. Tussen eind mei en eind november konden de speurders alle in België actieve bendeleden traceren en arresteren. De twee spilfiguren, die vanuit Engeland opereerden, konden vrijdag worden opgepakt. Het Belgische gerecht vraagt de twee zo snel mogelijk uit te leveren. (Belga)