Hermes Sanctorum, Vlaams parlementslid voor Groen! legt uit: "Nu heb je eenrichtingsverkeer op ons energienet, daar moeten we iets aan doen. Als er veel zon is, en zonnepanelen produceren meer energie dan de eigenaar nodig heeft, moet die overtollige stroom op het net komen. Dat is heel erg goedkope energie, en daar moeten we gebruik van maken."

Sanctorum wil dat mensen hun wasmachine zo kunnen instellen dat ze begint te draaien als er goedkope energie beschikbaar is. "Als de consument 's morgens naar het werk vertrekt steekt hij zijn kleren in, en ze zijn gewassen als hij thuiskomt. Maar wel op het moment dat de energie het goedkoopst was."

Het is niet de bedoeling dat dit altijd zo zou zijn, maar wel dat het een optie is die de consument in overweging kan nemen, benadrukt hij. (NC)

Hermes Sanctorum, Vlaams parlementslid voor Groen! legt uit: "Nu heb je eenrichtingsverkeer op ons energienet, daar moeten we iets aan doen. Als er veel zon is, en zonnepanelen produceren meer energie dan de eigenaar nodig heeft, moet die overtollige stroom op het net komen. Dat is heel erg goedkope energie, en daar moeten we gebruik van maken." Sanctorum wil dat mensen hun wasmachine zo kunnen instellen dat ze begint te draaien als er goedkope energie beschikbaar is. "Als de consument 's morgens naar het werk vertrekt steekt hij zijn kleren in, en ze zijn gewassen als hij thuiskomt. Maar wel op het moment dat de energie het goedkoopst was." Het is niet de bedoeling dat dit altijd zo zou zijn, maar wel dat het een optie is die de consument in overweging kan nemen, benadrukt hij. (NC)