Groen en Ecolo samen naar de federale verkiezingen in Brussel

Voozitters Wouter Van Besien van Groen (L) en Olivier Deleuze van Ecolo. © BELGA

Groen krijgt daarbij de derde plaats op de lijst. Dat zegt Groen-voorzitter Wouter Van Besien. Hij ziet in de gezamenlijke lijst een bewijs van de goede samenwerking tussen beide groene partijen.

Extra zetel

Door de afspraken in het Vlinderakkoord wordt het voor Nederlandstalige partijen afzonderlijk quasi onmogelijk om in de nieuwe kieskring Brussel nog een verkozene voor het federale parlement binnen te halen.

Groen hoopt toch nog een Nederlandstalige Brusselse vertegenwoordiger in de Kamer te krijgen door samen met de Franstalige collega’s van Ecolo een lijst in te dienen. De eerste twee plaatsen op die lijst gaan naar Ecolo, de derde plaats is voor Groen.

Met een gelijkaardig resultaat als tijdens de federale verkiezingen van 2010 zou Ecolo alleen in Brussel 2 van de 15 zetels in de Kamer behalen terwijl een derde zetel ver weg is. “De bijna 7.500 stemmen die Groen toevoegt, kunnen zorgen voor een derde zetel voor de groenen voor Brussel in het federale parlement”, luidt de redenering.

Samen sterker

Voorzitter Van Besien wijst op de jarenlange nauwe samenwerking tussen Groen en Ecolo. “Samen staan we sterker. Door in overleg en eensgezind te werk te gaan, kunnen we meer afdwingen dan wat we alleen zouden kunnen bereiken”, aldus Van Besien. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content