De klacht komt er volgens de partij nadat nieuwssite Apache een filmpje online zette waarop een groot deel van het schepencollege te zien is terwijl het zou arriveren op een privé-verjaardagsfeestje van een lobbyist van Land Invest Group.

Volgens Groen overtreden de collegeleden in kwestie een gedragscode die stelt dat collegeleden alle schijn van particuliere begunstiging moeten vermijden. Op de beelden zijn burgemeester Bart De Wever (N-VA) en zijn partijgenoten Koen Kennis, Fons Duchateau en Rob Van de Velde te zien, net als CD&V-schepenen Caroline Bastiaens en Marc Van Peel.

'De gedragscode bepaalt dat collegeleden er zich bewust van moeten zijn dat het aannemen van uitnodigingen voor bijzondere gebeurtenissen de schijn van partijdigheid kan wekken en zij er alles aan moeten doen om die schijn te voorkomen' vindt Groen-gemeenteraadslid Joris Giebens. De aanwezigheid van de collegeleden op het feestje druist hier volledig tegenin, stelt hij nog, en 'toont de nauwe banden tussen het Antwerpse stadsbestuur en projectontwikkelaar Land Invest Group'.

'Te belachelijk om te reageren'

Groen wijst erop dat Land Invest Group van het huidige stadsbestuur een vergunning kreeg voor een omstreden project op de Tunnelplaats in de Antwerpse binnenstad en er momenteel nog gesprekken lopen met de stad en het stedelijk vastgoedbedrijf AG Vespa rond een project op de Slachthuissite.

Burgemeester Bart De Wever laat via zijn woordvoerder weten dat hij de kwestie 'te belachelijk om op te reageren' vindt. Ook CD&V-schepen Van Peel wil donderdagavond niet reageren op de klacht. Aan Apache had Van Peel na de publicatie van het filmpje nog laten weten dat 'zijn beoordelingsvermogen absoluut niet beïnvloed wordt door zijn aanwezigheid op een verjaardagsfeestje'.

De klacht komt er volgens de partij nadat nieuwssite Apache een filmpje online zette waarop een groot deel van het schepencollege te zien is terwijl het zou arriveren op een privé-verjaardagsfeestje van een lobbyist van Land Invest Group.Volgens Groen overtreden de collegeleden in kwestie een gedragscode die stelt dat collegeleden alle schijn van particuliere begunstiging moeten vermijden. Op de beelden zijn burgemeester Bart De Wever (N-VA) en zijn partijgenoten Koen Kennis, Fons Duchateau en Rob Van de Velde te zien, net als CD&V-schepenen Caroline Bastiaens en Marc Van Peel. 'De gedragscode bepaalt dat collegeleden er zich bewust van moeten zijn dat het aannemen van uitnodigingen voor bijzondere gebeurtenissen de schijn van partijdigheid kan wekken en zij er alles aan moeten doen om die schijn te voorkomen' vindt Groen-gemeenteraadslid Joris Giebens. De aanwezigheid van de collegeleden op het feestje druist hier volledig tegenin, stelt hij nog, en 'toont de nauwe banden tussen het Antwerpse stadsbestuur en projectontwikkelaar Land Invest Group'. Groen wijst erop dat Land Invest Group van het huidige stadsbestuur een vergunning kreeg voor een omstreden project op de Tunnelplaats in de Antwerpse binnenstad en er momenteel nog gesprekken lopen met de stad en het stedelijk vastgoedbedrijf AG Vespa rond een project op de Slachthuissite. Burgemeester Bart De Wever laat via zijn woordvoerder weten dat hij de kwestie 'te belachelijk om op te reageren' vindt. Ook CD&V-schepen Van Peel wil donderdagavond niet reageren op de klacht. Aan Apache had Van Peel na de publicatie van het filmpje nog laten weten dat 'zijn beoordelingsvermogen absoluut niet beïnvloed wordt door zijn aanwezigheid op een verjaardagsfeestje'.