Marieke Lucas Rijneveld ontving in 2020 voor De avond is ongemak de International Booker Prize. Het vertelt het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind.

In De juiste zet analyseert Jonathan Rowson zijn schaakverslaving. Rowson is columnist, schrijver én drievoudig schaakkampioen van het Verenigd Koninkrijk. Hij neemt het breinbrekend spelletje als uitgangspunt voor een boeiende essaybundel.

Sally Rooney ontving dan weer jubelrecensies en een Man Booker Prize-nominatie voor Normale mensen, een intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven gehad hebben.

Marieke Lucas Rijneveld ontving in 2020 voor De avond is ongemak de International Booker Prize. Het vertelt het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. In De juiste zet analyseert Jonathan Rowson zijn schaakverslaving. Rowson is columnist, schrijver én drievoudig schaakkampioen van het Verenigd Koninkrijk. Hij neemt het breinbrekend spelletje als uitgangspunt voor een boeiende essaybundel. Sally Rooney ontving dan weer jubelrecensies en een Man Booker Prize-nominatie voor Normale mensen, een intense liefdesgeschiedenis over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven gehad hebben.