De NMBS breidt haar digitale aanbod uit. Vanaf juli 2019 biedt de spoormaatschappij de tienrittenkaarten Rail Pass (vrij traject), Go Pass (vrij traject voor jongeren tot 26 jaar) en Key Card (voor korte afstanden) aan in digitaal formaat. De Go Pass 10 zal vanaf dan zelfs uitsluitend nog digitaal te verkrijgen zijn. De maatregel moet helpen bij het verminderen van agressie tegen treinpersoneel.

'NMBS kiest ervoor volop in te zetten op digitale verkoop. Op die manier kan de klant zijn biljet kopen waar en wanneer hij wil en dat valideren vooraleer hij op de trein stapt. Deze Passes zullen ook in de toekomst niet op naam zijn en ook hun geldigheidsduur wijzigt niet', zegt de NMBS.

De maatregel past in het actieplan van de NMBS om agressie tegen haar personeel te verminderen, 'aangezien digitale betaalopties de discussies over papieren invulpassen zullen doen verdwijnen', klinkt het.

Daarnaast vermindert de spoormaatschappij op die manier ook het papierverbruik. Voor reizigers die liever een papieren bewijs hebben, blijven er alternatieven bestaan, zoals de Go Pass 1 (enkel traject voor jongeren onder de 26) en het weekendbiljet.

De NMBS breidt haar digitale aanbod uit. Vanaf juli 2019 biedt de spoormaatschappij de tienrittenkaarten Rail Pass (vrij traject), Go Pass (vrij traject voor jongeren tot 26 jaar) en Key Card (voor korte afstanden) aan in digitaal formaat. De Go Pass 10 zal vanaf dan zelfs uitsluitend nog digitaal te verkrijgen zijn. De maatregel moet helpen bij het verminderen van agressie tegen treinpersoneel.'NMBS kiest ervoor volop in te zetten op digitale verkoop. Op die manier kan de klant zijn biljet kopen waar en wanneer hij wil en dat valideren vooraleer hij op de trein stapt. Deze Passes zullen ook in de toekomst niet op naam zijn en ook hun geldigheidsduur wijzigt niet', zegt de NMBS. De maatregel past in het actieplan van de NMBS om agressie tegen haar personeel te verminderen, 'aangezien digitale betaalopties de discussies over papieren invulpassen zullen doen verdwijnen', klinkt het. Daarnaast vermindert de spoormaatschappij op die manier ook het papierverbruik. Voor reizigers die liever een papieren bewijs hebben, blijven er alternatieven bestaan, zoals de Go Pass 1 (enkel traject voor jongeren onder de 26) en het weekendbiljet.