De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft Glenn Audenaert in verdenking gesteld van schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte. Dat meldt het parket van Dendermonde.

Geen nadere toelichting

"Teneinde de belangen van het gerechtelijk onderzoek niet in het gedrang te brengen, kan hier en nu geen nadere toelichting worden verstrekt met betrekking tot de precieze aard, draagwijdte of frequentie van de gedane vaststellingen", aldus parketwoordvoerder Antoon Schotsaert.

Audenaert werd donderdag voor de onderzoeksrechter geleid en gedurende elf uur ondervraagd. Hij werd toen vrijgelaten onder zeer strikte voorwaarden. Noch hij, noch zijn advocaat zijn bereikbaar voor commentaar.

Door de inverdenkingstelling zal Audenaert waarschijnlijk meteen geschorst worden. Minister van Binnenlandse Zaken Joël Milquet neemt daarover later een beslissing.

2010

Het onderzoek naar Audenaert begon in 2010 als onderzoek naar onwettig gebruik van politiegegevens. Uiteindelijk werd een heus corruptieonderzoek gestart naar de directeur van de Brusselse federale politie.

Tijdens dat onderzoek ontdekte het gerecht cash-stortingen ter waarde van enkele tienduizenden euro op de rekening van Audenaert. Een mogelijke verklaring voor de levensstijl die hij erop nahoudt en met enkel zijn loon moeilijk zou kunnen bekostigen. (Belga/GM)

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft Glenn Audenaert in verdenking gesteld van schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte. Dat meldt het parket van Dendermonde.Geen nadere toelichting "Teneinde de belangen van het gerechtelijk onderzoek niet in het gedrang te brengen, kan hier en nu geen nadere toelichting worden verstrekt met betrekking tot de precieze aard, draagwijdte of frequentie van de gedane vaststellingen", aldus parketwoordvoerder Antoon Schotsaert. Audenaert werd donderdag voor de onderzoeksrechter geleid en gedurende elf uur ondervraagd. Hij werd toen vrijgelaten onder zeer strikte voorwaarden. Noch hij, noch zijn advocaat zijn bereikbaar voor commentaar. Door de inverdenkingstelling zal Audenaert waarschijnlijk meteen geschorst worden. Minister van Binnenlandse Zaken Joël Milquet neemt daarover later een beslissing. 2010 Het onderzoek naar Audenaert begon in 2010 als onderzoek naar onwettig gebruik van politiegegevens. Uiteindelijk werd een heus corruptieonderzoek gestart naar de directeur van de Brusselse federale politie. Tijdens dat onderzoek ontdekte het gerecht cash-stortingen ter waarde van enkele tienduizenden euro op de rekening van Audenaert. Een mogelijke verklaring voor de levensstijl die hij erop nahoudt en met enkel zijn loon moeilijk zou kunnen bekostigen. (Belga/GM)