Daarbij zouden verschillende gewonden gevallen, zo bevestigt de politie, die naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De ordediensten zijn tussenbeide gekomen. Er is ook een onderzoek geopend.

De gevechten speelden zich af omstreeks 16 uur in de Montoyerstraat in Brussel, waar de ambassade is gevestigd. Het is niet duidelijk hoeveel mensen betrokken waren en of er iemand werd opgepakt.

Op Twitter is sprake van minstens drie Koerden die werden neergestoken toen ze hun stem wilden uitbrengen voor het Turkse referendum. Een persoon zou volgens berichten op de socialenetwerksite ook kritiek zijn, maar dat kon niet worden bevestigd.

Geschreeuw

Om 20 uur was de rust nog altijd niet helemaal weergekeerd, meldt persagentschap Belga. Voor- en tegenstanders van Erdogan schreeuwen naar elkaar. De politie heeft de toestand onder controle en houdt groepen van telkens enkele tientallen Koerden en Turken uit elkaar. Even brak wat onrust uit aan de Koerdische kant van de politiebarricade. De politie kreeg dat snel opgelost, maar het was het startsein voor heen en weer geschreeuw tussen beide kampen.

De politie heeft het waterkanon tussen de groepen gezet, maar moest het niet gebruiken.

Veroordeeld

Premier Charles Michel 'veroordeelt ten stelligste' het geweld dat donderdag plaatsvond aan de Turkse ambassade in Brussel. De regering hanteert 'een absolute nultolerantie voor Turkse problemen die in ons land worden geïmporteerd', zo liet de premier bij monde van zijn woordvoerder weten. Michel heeft de situatie op de voet gevolgd met het crisiscentrum.

Daarbij zouden verschillende gewonden gevallen, zo bevestigt de politie, die naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De ordediensten zijn tussenbeide gekomen. Er is ook een onderzoek geopend.De gevechten speelden zich af omstreeks 16 uur in de Montoyerstraat in Brussel, waar de ambassade is gevestigd. Het is niet duidelijk hoeveel mensen betrokken waren en of er iemand werd opgepakt.Op Twitter is sprake van minstens drie Koerden die werden neergestoken toen ze hun stem wilden uitbrengen voor het Turkse referendum. Een persoon zou volgens berichten op de socialenetwerksite ook kritiek zijn, maar dat kon niet worden bevestigd.Om 20 uur was de rust nog altijd niet helemaal weergekeerd, meldt persagentschap Belga. Voor- en tegenstanders van Erdogan schreeuwen naar elkaar. De politie heeft de toestand onder controle en houdt groepen van telkens enkele tientallen Koerden en Turken uit elkaar. Even brak wat onrust uit aan de Koerdische kant van de politiebarricade. De politie kreeg dat snel opgelost, maar het was het startsein voor heen en weer geschreeuw tussen beide kampen. De politie heeft het waterkanon tussen de groepen gezet, maar moest het niet gebruiken.Premier Charles Michel 'veroordeelt ten stelligste' het geweld dat donderdag plaatsvond aan de Turkse ambassade in Brussel. De regering hanteert 'een absolute nultolerantie voor Turkse problemen die in ons land worden geïmporteerd', zo liet de premier bij monde van zijn woordvoerder weten. Michel heeft de situatie op de voet gevolgd met het crisiscentrum.