In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek verzamelde zich een tijdlang een honderdtal betogers aan het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel West (Ganshoren/Jette/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek). De sfeer was gespannen en de politie heeft de manifestanten inmiddels uiteengedreven.

De betoging kwam er na de controle en arrestatie van een vrouw in niqab, donderdagvoormiddag, en de onlusten die daar donderdagavond op volgden.

Sharia4Belgium

De burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux (PS), is niet van plan zich te laten doen door de betogers. "Ze zullen geen meesters van de straat zijn", zei hij voor het Molenbeeks gemeentehuis. Hij verdedigde ook de grote politiemacht die opgetrommeld werd om de hele wijk rond het gemeentehuis en het politiecommissariaat van Molenbeek te blokkeren.

"De betogers komen niet van Molenbeek, maar van Antwerpen", zei Moureaux, waarmee hij verwees naar Sharia4Belgium.

De Molenbeekse burgemeester spreekt zich voorlopig niet uit over de feiten die donderdag- en vrijdagavond tot onlusten leidden in Molenbeek.

Samenscholingsverbod
Na de incidenten van donderdagavond en het opduiken van een Youtube-filmpje van de radicale organisatie Sharia4Belgium, had Moureaux een samenscholingsverbod ingesteld in heel de gemeente. Ondanks dat verbod verzamelden zich vrijdagavond toch een honderdtal mensen voor het politiecommissariaat. Zij riepen slogans terwijl een tiental vrouwen een sit-in hielden.

Die politie zette extra patrouilles in. Op bevel van de politie is het nabijgelegen metrostation Graaf Van Vlaanderen ook gesloten sinds ongeveer 18.30 uur, zo meldt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De metrostellen rijden er wel door maar stoppen er niet. (Belga/TE)

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek verzamelde zich een tijdlang een honderdtal betogers aan het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel West (Ganshoren/Jette/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek). De sfeer was gespannen en de politie heeft de manifestanten inmiddels uiteengedreven. De betoging kwam er na de controle en arrestatie van een vrouw in niqab, donderdagvoormiddag, en de onlusten die daar donderdagavond op volgden. Sharia4Belgium De burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux (PS), is niet van plan zich te laten doen door de betogers. "Ze zullen geen meesters van de straat zijn", zei hij voor het Molenbeeks gemeentehuis. Hij verdedigde ook de grote politiemacht die opgetrommeld werd om de hele wijk rond het gemeentehuis en het politiecommissariaat van Molenbeek te blokkeren. "De betogers komen niet van Molenbeek, maar van Antwerpen", zei Moureaux, waarmee hij verwees naar Sharia4Belgium. De Molenbeekse burgemeester spreekt zich voorlopig niet uit over de feiten die donderdag- en vrijdagavond tot onlusten leidden in Molenbeek. Samenscholingsverbod Na de incidenten van donderdagavond en het opduiken van een Youtube-filmpje van de radicale organisatie Sharia4Belgium, had Moureaux een samenscholingsverbod ingesteld in heel de gemeente. Ondanks dat verbod verzamelden zich vrijdagavond toch een honderdtal mensen voor het politiecommissariaat. Zij riepen slogans terwijl een tiental vrouwen een sit-in hielden. Die politie zette extra patrouilles in. Op bevel van de politie is het nabijgelegen metrostation Graaf Van Vlaanderen ook gesloten sinds ongeveer 18.30 uur, zo meldt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De metrostellen rijden er wel door maar stoppen er niet. (Belga/TE)