De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) lijdt aan darmkanker en heeft vandaag/dinsdag een geslaagde operatie ondergaan.

Dat meldt zijn kabinetsattaché Claude Beernaert. De burgemeester stelt het goed maar zal 4 à 5 weken afwezig zijn. Eerste schepen Mathias De Clercq (Open Vld) vervangt hem.

'Ik ben als burgemeester een publiek figuur, verkozen door de Gentenaars om in hun dienst te werken. Dan vind ik dat ze er ook recht op hebben te weten waarom hun burgemeester een tijdlang afwezig is', laat Termont weten in een persbericht. 'Ze hoeven zich ondertussen geen zorgen te maken: mijn kabinetsmedewerkers blijven alles opvolgen en ook binnen het college is de opvolging van het werk binnen mijn bevoegdheden gegarandeerd.'

Via Twitter wensen heel wat mensen Termont veel beterschap:

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) lijdt aan darmkanker en heeft vandaag/dinsdag een geslaagde operatie ondergaan. Dat meldt zijn kabinetsattaché Claude Beernaert. De burgemeester stelt het goed maar zal 4 à 5 weken afwezig zijn. Eerste schepen Mathias De Clercq (Open Vld) vervangt hem.'Ik ben als burgemeester een publiek figuur, verkozen door de Gentenaars om in hun dienst te werken. Dan vind ik dat ze er ook recht op hebben te weten waarom hun burgemeester een tijdlang afwezig is', laat Termont weten in een persbericht. 'Ze hoeven zich ondertussen geen zorgen te maken: mijn kabinetsmedewerkers blijven alles opvolgen en ook binnen het college is de opvolging van het werk binnen mijn bevoegdheden gegarandeerd.'Via Twitter wensen heel wat mensen Termont veel beterschap: