Dat zegt de Gentse burgemeester en lijsttrekker van de kartellijst Daniël Termont (sp.a) . De beslissing om te onderzoeken of de meerderheid van 26 zetels uitgebreid kan worden met een derde partij werd maandagavond principieel goedgekeurd door de partijbesturen van respectievelijk Groen en sp.a.

De partijbesturen besloten om verkennende gesprekken op te starten met de huidige coalitiepartner van sp.a, Open Vld. Termont zegt verder dat hij over de inhoud en de timing van die gesprekken niet zal communiceren, tot er een akkoord is - of niet. De burgemeester zal ook Open Vld verzoeken om die houding te volgen. (Belga/TV)

Dat zegt de Gentse burgemeester en lijsttrekker van de kartellijst Daniël Termont (sp.a) . De beslissing om te onderzoeken of de meerderheid van 26 zetels uitgebreid kan worden met een derde partij werd maandagavond principieel goedgekeurd door de partijbesturen van respectievelijk Groen en sp.a. De partijbesturen besloten om verkennende gesprekken op te starten met de huidige coalitiepartner van sp.a, Open Vld. Termont zegt verder dat hij over de inhoud en de timing van die gesprekken niet zal communiceren, tot er een akkoord is - of niet. De burgemeester zal ook Open Vld verzoeken om die houding te volgen. (Belga/TV)