Het was een van de maatregelen die moest helpen om mensen te activeren. Maar onder anderen Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) staat op de rem. 'We hebben onze eigen instrumenten en die werken goed.'

De Brusselse minister van Werk Didier Gosuin ­(Défi) spreekt van een ideologische maatregel die geen effect zou hebben.

Daarmee loopt een van de meer controversiële elementen uit het regeerakkoord van de regering-Michel af op een sisser. Begin deze zomer had het Grondwettelijk Hof al de gemeenschapsdienst voor leef­loners via het OCMW vernietigd.

Het was een van de maatregelen die moest helpen om mensen te activeren. Maar onder anderen Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) staat op de rem. 'We hebben onze eigen instrumenten en die werken goed.' De Brusselse minister van Werk Didier Gosuin ­(Défi) spreekt van een ideologische maatregel die geen effect zou hebben. Daarmee loopt een van de meer controversiële elementen uit het regeerakkoord van de regering-Michel af op een sisser. Begin deze zomer had het Grondwettelijk Hof al de gemeenschapsdienst voor leef­loners via het OCMW vernietigd.