Dat zegt de gezaghebbende, Amerikaanse kernwapenexpert Hans Kristensen, melden Het Belang van Limburg en De Gazet van Antwerpen.

Hans Kristensen van de Federation of American Scientists, een van de meest gezaghebbende waarnemers van het Amerikaanse kernwapenprogramma, bevestigt dat de Europese NAVO-partners die nu Amerikaanse kernwapens op hun grondgebied hebben, in 2010 akkoord zijn gegaan met de belangrijkste eigenschappen -en dus ook de stationering- van de gemoderniseerde versie van de B61-bom, een nog krachtiger type dat elke bodem kan penetreren. "Dat geldt ook voor België", aldus Kristensen vanuit Washington.

De -nooit bevestigde- aanwezigheid van de kernwapens op Kleine Brogel kan zo met tientallen jaren verlengd worden. Defensie bleef donderdag bij het standaard-NAVO-antwoord op alle vragen in verband met dit onderwerp: geen bevestiging, geen ontkenning. (Belga/TV)

Dat zegt de gezaghebbende, Amerikaanse kernwapenexpert Hans Kristensen, melden Het Belang van Limburg en De Gazet van Antwerpen.Hans Kristensen van de Federation of American Scientists, een van de meest gezaghebbende waarnemers van het Amerikaanse kernwapenprogramma, bevestigt dat de Europese NAVO-partners die nu Amerikaanse kernwapens op hun grondgebied hebben, in 2010 akkoord zijn gegaan met de belangrijkste eigenschappen -en dus ook de stationering- van de gemoderniseerde versie van de B61-bom, een nog krachtiger type dat elke bodem kan penetreren. "Dat geldt ook voor België", aldus Kristensen vanuit Washington.De -nooit bevestigde- aanwezigheid van de kernwapens op Kleine Brogel kan zo met tientallen jaren verlengd worden. Defensie bleef donderdag bij het standaard-NAVO-antwoord op alle vragen in verband met dit onderwerp: geen bevestiging, geen ontkenning. (Belga/TV)