'De N-VA was tijdens de verkiezingscampagne de enige partij met een communautair programma', zegt Bourgeois in De Tijd. 'Daarom hebben we ervoor gekozen maximaal in te zetten op sociaal-economische hervormingen. We gaan die zaken nu grondig aanpakken, zonder de PS. Dat is al een serieuze omwenteling.'

'Maar onze strategie op lange termijn is om socio-economische maatregelen in Vlaanderen autonoom te kunnen nemen. We laten het confederalisme niet los', vervolgt Bourgeois.

'We willen nu vooral bewijzen dat een centrumrechts beleid werkt', antwoordt de Vlaamse minister-president op de vraag van De Tijd of de N-VA nu niet riskeert te bewijzen dat België wel werkt. 'We moeten vermijden dat de PS over vijf jaar al onze beslissingen terugdraait.' (MI)

'De N-VA was tijdens de verkiezingscampagne de enige partij met een communautair programma', zegt Bourgeois in De Tijd. 'Daarom hebben we ervoor gekozen maximaal in te zetten op sociaal-economische hervormingen. We gaan die zaken nu grondig aanpakken, zonder de PS. Dat is al een serieuze omwenteling.' 'Maar onze strategie op lange termijn is om socio-economische maatregelen in Vlaanderen autonoom te kunnen nemen. We laten het confederalisme niet los', vervolgt Bourgeois.'We willen nu vooral bewijzen dat een centrumrechts beleid werkt', antwoordt de Vlaamse minister-president op de vraag van De Tijd of de N-VA nu niet riskeert te bewijzen dat België wel werkt. 'We moeten vermijden dat de PS over vijf jaar al onze beslissingen terugdraait.' (MI)