Er zijn wel vergaderingen gepland van de werkgroepen gezondheidszorg en financieringswet. Dat heeft Belga vernomen in de omgeving van Wouter Beke.

Afgelopen vrijdag had Beke een onderhoud met N-VA-voorzitter Bart De Wever en de vier Franstalige partijvoorzitters. Dat gesprek zou nauwelijks concrete elementen hebben opgeleverd. Het onderhoud spitste zich vooral toe op het einddoel van de staatshervorming.

Na afloop van de vergadering klonken ook verschillende reacties. Zo werd gezegd dat de vergadering in een goede sfeer was verlopen en vooral bedoeld was "om het wederzijds wantrouwen weg te nemen". N-VA-voorzitter De Wever klonk dan weer ronduit pessimistisch. "De meningsverschillen blijven groot en de tijd is op", klonk het.

Geen resultaat
De Wever zei dat hij de "onzin" van de andere Vlaamse partijen beu was en dat de onderhandelingen na het einde van deze maand mogen ophouden als er dan nog geen concreet resultaat geboekt is. Volgens De Wever is dat resultaat er tot nu toe nog niet.

Het voorbije weekend waren er geen nieuwe vergaderingen. Ook de komende dagen wordt er in de eerste plaats voortgewerkt in werkgroepen. (Belga/EE)

Er zijn wel vergaderingen gepland van de werkgroepen gezondheidszorg en financieringswet. Dat heeft Belga vernomen in de omgeving van Wouter Beke. Afgelopen vrijdag had Beke een onderhoud met N-VA-voorzitter Bart De Wever en de vier Franstalige partijvoorzitters. Dat gesprek zou nauwelijks concrete elementen hebben opgeleverd. Het onderhoud spitste zich vooral toe op het einddoel van de staatshervorming. Na afloop van de vergadering klonken ook verschillende reacties. Zo werd gezegd dat de vergadering in een goede sfeer was verlopen en vooral bedoeld was "om het wederzijds wantrouwen weg te nemen". N-VA-voorzitter De Wever klonk dan weer ronduit pessimistisch. "De meningsverschillen blijven groot en de tijd is op", klonk het. Geen resultaat De Wever zei dat hij de "onzin" van de andere Vlaamse partijen beu was en dat de onderhandelingen na het einde van deze maand mogen ophouden als er dan nog geen concreet resultaat geboekt is. Volgens De Wever is dat resultaat er tot nu toe nog niet.Het voorbije weekend waren er geen nieuwe vergaderingen. Ook de komende dagen wordt er in de eerste plaats voortgewerkt in werkgroepen. (Belga/EE)