Het Vlaams parlement moet dringend werk maken van een nieuw statuut en een faire ontslagregeling voor parlementsleden. Dat zegt sp.a-Vlaams parlementslid John Crombez in een reactie op de heisa rond de opzegvergoeding van Sven Gatz. Wie vrijwillig ontslag neemt uit het parlement mag volgens Crombez geen recht meer hebben op een vergoeding.

300.000 euro
Open Vld'er Sven Gatz trok deze zomer de deuren van het Vlaams parlement achter zich dicht. Kranten melden woensdag dat hij een uittredingsvergoeding van 300.000 euro krijgt voor zijn parlementaire loopbaan.

Niet juist
"Ik snap niet waarom iemand die zelf ontslag neemt recht heeft op een ontslagvergoeding", aldus Crombez. "Als je geen parlementslid bent, heb je dat niet. Als je parlementslid bent, blijkbaar wel. Dat is niet juist."

Geen vergoeding nodig
Over een nieuw statuut en faire ontslagregeling wordt al veel te lang gepraat, meent Crombez. "Het moet vooruitgaan. Laten we nú een werkgroep opstarten en de regels eerlijker maken. Wie vrijwillig ontslag neemt, heeft geen vergoeding nodig."

Crombez benadrukt nog dat hij Gatz niet met de vinger wijst. "Dit is iets dat hem overkomt. Laten we nu samen voorkomen dat het nog gebeurt." (Belga/EE)

Het Vlaams parlement moet dringend werk maken van een nieuw statuut en een faire ontslagregeling voor parlementsleden. Dat zegt sp.a-Vlaams parlementslid John Crombez in een reactie op de heisa rond de opzegvergoeding van Sven Gatz. Wie vrijwillig ontslag neemt uit het parlement mag volgens Crombez geen recht meer hebben op een vergoeding. 300.000 euro Open Vld'er Sven Gatz trok deze zomer de deuren van het Vlaams parlement achter zich dicht. Kranten melden woensdag dat hij een uittredingsvergoeding van 300.000 euro krijgt voor zijn parlementaire loopbaan. Niet juist "Ik snap niet waarom iemand die zelf ontslag neemt recht heeft op een ontslagvergoeding", aldus Crombez. "Als je geen parlementslid bent, heb je dat niet. Als je parlementslid bent, blijkbaar wel. Dat is niet juist." Geen vergoeding nodig Over een nieuw statuut en faire ontslagregeling wordt al veel te lang gepraat, meent Crombez. "Het moet vooruitgaan. Laten we nú een werkgroep opstarten en de regels eerlijker maken. Wie vrijwillig ontslag neemt, heeft geen vergoeding nodig." Crombez benadrukt nog dat hij Gatz niet met de vinger wijst. "Dit is iets dat hem overkomt. Laten we nu samen voorkomen dat het nog gebeurt." (Belga/EE)