Steven Vanackere stapt op 5 maart dit jaar op als minister van Financiën omwille van zijn banden met het ACW dat onder vuur lag voor belastingontwijking en financiële constructies waar nogal wat vragen bij werden gesteld.

In ons land is het traditie dat gevallen politici na een ontslag eerst door een ontluizingsperiode gaan en bij de volgende verkiezingen weer door de grote poort hun comeback in de politiek maken. Bij Steven Vanackere lijkt dat vooralsnog niet het geval te zijn. Toch niet als lijsttrekker, wat hem, gezien zijn politiek gewicht, toch toekomt. Op de Europese lijst staat Marianne Thyssen op kop en de Brusselse lijst wilde hij volgens De Morgen naar verluidt niet trekken.

Een tweede plaats behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Het zou ook kunnen dat Vanackere kiest voor een topfunctie buiten de politiek, zoals Stefaan De Clerck voorzitter van Belgacom werd en Yves Leterme op de loonlijst van de OESO staat.

Vanackere zou dan topman van het katholiek onderwijs of de Christelijke Mutualiteiten (CM) kunnen worden. Hij wordt ook genoemd als kandidaat Europees Commissaris, maar dan moet CD&V die post eerst nog binnenrijven. (EE)

Steven Vanackere stapt op 5 maart dit jaar op als minister van Financiën omwille van zijn banden met het ACW dat onder vuur lag voor belastingontwijking en financiële constructies waar nogal wat vragen bij werden gesteld. In ons land is het traditie dat gevallen politici na een ontslag eerst door een ontluizingsperiode gaan en bij de volgende verkiezingen weer door de grote poort hun comeback in de politiek maken. Bij Steven Vanackere lijkt dat vooralsnog niet het geval te zijn. Toch niet als lijsttrekker, wat hem, gezien zijn politiek gewicht, toch toekomt. Op de Europese lijst staat Marianne Thyssen op kop en de Brusselse lijst wilde hij volgens De Morgen naar verluidt niet trekken. Een tweede plaats behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Het zou ook kunnen dat Vanackere kiest voor een topfunctie buiten de politiek, zoals Stefaan De Clerck voorzitter van Belgacom werd en Yves Leterme op de loonlijst van de OESO staat.Vanackere zou dan topman van het katholiek onderwijs of de Christelijke Mutualiteiten (CM) kunnen worden. Hij wordt ook genoemd als kandidaat Europees Commissaris, maar dan moet CD&V die post eerst nog binnenrijven. (EE)