"Voor foie gras worden in België jaarlijks enkele honderdduizenden eenden en enkele duizenden ganzen met dwang gevoederd en ziek gemaakt om een lever te bekomen die 10 keer groter wordt dan normaal", aldus Gaia. Uit een opiniepeiling van Gaia door studiebureau Ipsos bij 1.082 Belgen blijkt alvast dat één op de drie landgenoten "faux gras" kent en 1 procent het product al eens gegeten heeft. Dit jaar zou dan een op de twee Belgen overwegen om het product in de supermarkt te kopen. "Faux gras" is een plantaardige paté met witte wijn, champagne en truffel en wordt aan 3,49 euro per potje verkocht. Meer informatie op www.fauxgras.be. (KAV)

"Voor foie gras worden in België jaarlijks enkele honderdduizenden eenden en enkele duizenden ganzen met dwang gevoederd en ziek gemaakt om een lever te bekomen die 10 keer groter wordt dan normaal", aldus Gaia. Uit een opiniepeiling van Gaia door studiebureau Ipsos bij 1.082 Belgen blijkt alvast dat één op de drie landgenoten "faux gras" kent en 1 procent het product al eens gegeten heeft. Dit jaar zou dan een op de twee Belgen overwegen om het product in de supermarkt te kopen. "Faux gras" is een plantaardige paté met witte wijn, champagne en truffel en wordt aan 3,49 euro per potje verkocht. Meer informatie op www.fauxgras.be. (KAV)